Šport
23 ogledov

Harrington: "Hočevar moj prvi vratar!"

Harrington je Slovenijo iz Divizije I. popeljal v elitno skupino. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Pred pripravljalnim turnirjem v Belorusiji, ki bo na sporedu ta konec tedna, se slovenski reprezentanti zbirajo na Bledu. Selektor John Harrington se je spet odrekel vratarju Medveščaka Robertu Kristanu.
Moj prvi vratarski izbor je Andrej Hočevar. Veste, kaj se je zgodilo med prvenstvom v Ljubljani. Robert ima težave s tem, da bi bil številka dve v moštvu. Ni ga bilo na nobenem turnirju v zadnjem letu, da bi mi pokazal, kako dober je. Je dober igralec, a Hočevar ostaja moj prvi vratar.
John Harrington, selektor reprezentance

Slovenska hokejska reprezentanca se bo ta konec tedna pomerila na prvem pripravljalnem turnirju v Belorusiji. Slovenijo pod vodstvom selektorja Johna Harringtona spomladi naslednje leto čaka vrhunec sezone na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Slovaškem.

Na prvi reprezentančni prekinitvi v tej sezoni so na Bledu še manjkali nekateri slovenski aduti. Poleg dveh "Severnoameričanov" Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka, ki bosta v najboljšem primeru na voljo le na svetovnem prvenstvu, še brata David in Marcel Rodman, Tomaž Razingar, na seznamu, ki ga je za turnir v Gomelu pripravil selektor Harrington, pa ni niti vratarja Roberta Kristana.

"Seveda pogrešamo nekatere igralce, Kopitarja ali Muršaka denimo. A ju ni iz razumljivih razlogov. Kolikor vem, se David Rodman ta teden poroči, zato sem mu dal prosto. Domnevam, da bo tam tudi Marcel, tako da ni niti njega," je napol v šali napol zares pred prvim treningom na Bledu Harrington pojasnil sestavo ekipe. Šale pa ni bilo pri vprašanju Roberta Kristana. "Moj prvi vratarski izbor je Andrej Hočevar. Veste, kaj se je zgodilo med prvenstvom v Ljubljani. Robert ima težave s tem, da bi bil številka dve v moštvu. Ni ga bilo na nobenem turnirju v zadnjem letu, da bi mi pokazal, kako dober je. Je dober igralec, a Hočevar ostaja moj prvi vratar," je strateg Slovenije razkril, zakaj ni povabil vratarja zagrebškega Medveščaka.

Na Bledu so se danes zbrali vsi povabljeni razen vratarja Hočevarja in branilca Andreja Tavžlja, ki imata še klubske obveznosti v Italiji, bosta pa odpotovala neposredno v Gomel. Na Bledu so tako danes – treningi so predvideni še za torek – vadili vratarja Aleš Sila in Matija Pintarič, branilci Greg Kužnik, Aleš Kranjc, Jakob Milovanovič, Žiga Pavlin, Igor Cvetek, Nejc Berlisk, Sabahudin Kovačevič, Mitja Robar, Blaž Gregorc ter napadalci Rok Tičar, Žiga Jeglič, Robert Sabolič, Andrej Židan, Miha Brus, Mitja Šivic, Edo Terglav, Jan Urbas, Boštjan Goličič, Žiga Pance, Andrej Hebar in Matej Hočevar.

Naši tekmeci so močni. Pomembno bo, kako bomo igrali, pomembno bo tudi, kako se bomo zoperstavili močnim ekipam. To bo lepa priložnost, da se še kaj naučimo.
John Harrington

"Zdaj imamo mešanico izkušenih in mladih ter nekaj takšnih, ki se bodo lahko uveljavili na mednarodnem prizorišču. Zadovoljen sem s temi, ki so tukaj. Ne bomo imeli veliko možnosti za trening. A večina igralcev že ve, kaj pričakujem od njih. So hokejisti in razumejo koncept igre. Veliko jih je nazadnje igralo včeraj, moramo samo stopiti skupaj in se pripraviti na prvo tekmo v četrtek," je načrt dela predstavil selektor, ki se veseli, da bodo nasprotniki močne in uveljavljene ekipe iz vrha svetovnega hokeja. "Naši tekmeci so močni. Pomembno bo, kako bomo igrali, pomembno bo tudi, kako se bomo zoperstavili močnim ekipam. To bo lepa priložnost, da se še kaj naučimo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po prihodu iz Švedske je imel Jan Urbas na voljo le malo časa za oddih doma, na Bledu pa je pojasnil, da bi rad s soigralci nadaljeval zgodbo tam, kjer se je v prejšnji sezoni uspešno končala: "Lani smo na SP igrali zelo dobro, predvsem mladi smo se izkazali. Vesel sem tega izbora in upam, da bomo nadaljevali z igrami, kot so bile na SP. Mi tokrat pogrešamo nekaj igralcev, a tudi druge reprezentance pogrešajo igralce. Rezultat bo že pokazal neko pripravo, a to le še ni tisto, kar bo na svetovnem prvenstvu. Na SP ne bo lahkih tekem in te tekme s težkimi nasprotniki bodo pokazale, kaj in kje smo."

Na Bledu je tudi Andrej Židan, novinec v članski ekipi: "Občutki so dobri in vesel sem tega vpoklica. Upam, da bom izkoristil priložnost. S fanti se že poznamo iz mlajših selekcij in ni bilo nobenih težav."

Reprezentanca bo od četrtka do sobote sodelovala na turnirju Polesie Cup. Njeni tekmeci bodo v Gomelu domača Belorusija, Norveška in Danska, vse tri članice elitne skupine. Najprej bo na sporedu tekma Slovenija – Norveška, nato Slovenija – Belorusija in nazadnje Slovenija – Danska.

Po Belorusiji bo imela Slovenija naslednjo reprezentančno akcijo od 15. do 18. decembra, ko bo doma na Jesenicah gostila Norveško, Madžarsko in Avstrijo. Aprila pa bo za ogrevanje pred SP med pripravami slovenska izbrana vrsta odigrala še tekmi z Avstrijo in Francijo. Vrhunec sezone pa bo seveda svetovno prvenstvo na Slovaškem, kjer se bo Slovenija v predtekmovalni skupini A v Bratislavi merila z domačini, Rusi in Nemci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.