Šport
9 ogledov

Harrington: Japonci so hitri in borbeni

Kakšne zamisli so risi pripravili za tekmo z Japonsko, bomo videli v soboto. Žurnal24 main
Slovenske in japonske hokejiste v soboto ob 12. uri čaka peti medsebojni dvoboj in novo dokazovanje premoči. V prednosti so risi, ki so doslej trikrat zmagali, Japoncem pa dali 18 golov.
 

Preberite še

Mahon: Slovenci so zelo nevarni

Po prvi tekmi si je slovenski selektor John Harrington s strani poznavalcev hokeja prislužil dobro oceno. Še zlasti je Avstrijce presenetil z odlično igro tretjega napada (Šivic, Mušič, Terlikar), ki je uspešno zaustavil izjemni prvi avstrijski napad (Kalt, Koch, Trattnig). Vse niti je ameriški strateg uspešno držal do 56. minute, ko je z individualno potezo podaljšek izsilil Thomas Koch.

 
 

Na tekmo ni treba čakati cel dan in v tebi se ne kopičijo pričakovanja in napetost. Treba je le vstati, nekaj pojesti in se odpraviti v dvorano.

John Harrington

 
Čemu ste se najbolj posvetili na zadnjem treningu pred dvobojem z Japonci?
Posvetili smo se rečem, ki bodo verjetno jutri odločale. Na tekmi z Nemčijo so me Japonci presenetili s hitrostjo in borbenostjo. Tekma proti Nemčiji jim je iz rok pobegnila v drugi tretjini, do konca pa so vztrajali in se trudili po najboljših močeh. Fantom sem povedal, da bodo morali igrati pametno. Tekma bo za nas zelo pomembna, eden od naših ciljev pa je, da iz dvoboja v dvoboj napredujemo. S prve tekme proti Avstrijcem moramo graditi na dobrih rečeh, upoštevati stvari, ki smo jih na prvi tekmi spoznali, in jih dobro izkoristiti proti Japoncem.

John Harrington si je po tekmi z Avstrijo prislužil dobro oceno. Kaj bo po tekmi z Japonsko? © Saša Despot

 
Na treningu ste se veliko posvetili predvsem igri z igralcem več in manj na ledu ...
Na tekmi z Avstrijo smo v prvi tretjini imeli štirikrat igralca več, na gol pa smo uspeli sprožiti le en strel. Priigrali smo si priložnosti, vendar so šli streli mimo ali pa so jih naši tekmeci uspešno blokirali. Nismo bili uspešni pri iskanju lukenj v njihovi obrambi. Moramo več drsati in tudi bolje premikati plošček.

Boste pred tekmo z Japonci spreminjali postave?
Ne. Menim, da smo proti Avstrijcem igrali dobro tudi s temi postavami. Morda katera od njih ni opravila toliko, kot smo pričakovali od nje, in verjamem, da bo tokrat bolje. Kot ekipa smo igrali odlično, pokopala nas je kakovost posameznikov pri Avstriji. Ti lahko v dvobojih ena na ena odločijo takšne tekme.

Kaj ste videli ob ogledu tekme med Nemčijo in Japonsko?
Japonci so zelo visoki in močni, odlično pa tudi drsajo. Menim, da so zelo dobro uporabljali svojo višino. V drugi tretjini so imeli pri zaostanku z 1:3 izjemno priložnost, a je nemški vratar uspel ubraniti strel, v naslednjih nekaj minutah pa so jim Nemci pobegnili. Obe ekipi sta zelo dobri, o gostiteljih turnirja pa za zdaj še ne razmišljam. Vse misli so zdaj usmerjene proti Japonski.

 
 

Na tekmi z Nemčijo so me Japonci presentili s hitrostjo in borbenostjo. Tekma proti Nemčiji jim je iz rok pobegnila v drugi tretjini, do konca pa so vztrajali in se trudili po najboljših močeh.

John Harrington

 
Si boste ogledali Hannover?
Ekipa bo šla na sprehod po mestu, sam pa se bom s hokejisti dobil po večerji. Pregledali bomo posnetke s tekme z Avstrijci in se pogovorili o Japoncih. Čaka me še dosti dela, zato bom izpustil ogled mesta.

Boste imeli še kakšen trening pred dvobojem z Japonsko?
Ne. Pred tekmo ne bomo stopili na led, saj ni dovolj časa za trening.

Vas moti, da bo dvoboj že ob dvanajstih?
Ne. Trenirali smo že ob bolj zgodnih urah, tudi fantje pa so že kdaj igrali tako zgodaj. Včasih je tako celo bolje. Na tekmo ni treba čakati cel dan in v tebi se ne kopičijo pričakovanja in napetost. Treba je le vstati, nekaj pojesti in se odpraviti v dvorano. Upam, da bodo fantje pripravljeni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.