Šport
9 ogledov

Harrington: Odločile izkušnje in napake

Tako kot pred tremi leti Robert Kristan (na sliki) ni imel orožja za boj s Kazah Žurnal24 main
Slovenski hokejisti so na zadnji tekmi SP divizije I v boju za mesto v elitni skupini doživeli prvi poraz. "Fantje so opravili veliko delo, da so si priigrali to priložnost," je povedal John Harrington.

Slovenska hokejska reprezentanca se je na SP divizije I v Litvi po pričakovanju borila za vstopnico v elitno skupino svetovnega hokeja, po dobrih predstavah na prvih štirih tekmah pa so klonili na zadnji, odločilni. Hokejisti Kazahstana so rise znova premagali, končni izid srečanja pa je bil tokrat 2:1. Že v deveti minuti je prevlado azijskih hokejistov kronal Ilja Solarev, ki je prednost še povišal v drugi tretjini. Risi so se ves čas borili, imeli kar nekaj priložnosti za zadetek, a je bil vselej spretnejši Aleksej Kuznecov. Edini gol za rise je tako ob koncu srečanja, ob igralcu več na ledu, prispeval Mitja Šivic. V zadnji minuti igre so risi pred kazahstanskimi vrati poskusili še brez vratarja, a jim v gneči kljub priložnostim ploščka ni uspelo poslati v mrežo.

Mitja Šivic © Saša Despot

 
"Tekma je bila res težka. V tekmo smo se podali s ciljem, da ostanemo čim bližje. Na koncu smo imeli priložnosti za izenačenje. Bili smo zelo blizu," je srečanje ocenil selektor John Harrington , ki je ocenil, da so tekmo odločile izkušnje nasprotnika: "Kazahstan ima v primerjavi z nami zelo izkušeno ekipo. Vedeli smo, da nam ne bo lahko igrati. Cel teden smo opazovali njihovo igro. Imajo nekaj izrednih igralcev, ki jih je težko krotiti." Svoj delež je dodalo še nekaj napak risov. "Ko proti dobri ekipi delaš napake v igri, te to vedno stane. Videti je, da je to odločilo tudi tokratno srečanje," je pojasnil selektor, ki je sicer zadovoljen z nastopom risov. "Fantje so opravili veliko delo, da so si priigrali današnjo priložnost, a smo bili na koncu na žalost za gol prekratki," je še dodal Harrington.

Edini, ki mu je plošček tokrat uspelo spraviti v mrežo Alekseja Kuznecova, je bil Mitja Šivic . "Roko na srce, bili so boljši, še posebej v prvi tretjini in začetku druge so bili precej boljši. Naš načrt je bil držati nizek rezultat in na koncu poskusiti izkoristiti svoje priložnosti. Na žalost se nam potem ni izšlo. Imeli smo eno prečko in eno vratnico; še posebej tista 20 sekund pred koncem je bila izredno boleča za nas. Na ledu smo pustili srce, ampak to ni bilo dovolj," je svoje videnje srečanja opisal Šivic, čuvaj slovenske mreže pa je dodal: "Vedeli smo, da bo Kazahstan težek nasprotnik. Na žalost so dosegli zadetek več kot mi. Skozi tekmo so bili boljši nasprotnik in zasluženo so zmagali, zato jim je treba dati roko in čestitati."

SP divizije I, 5. kolo:
Hrvaška : Avstralija 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Slovenija : Kazahstan 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Šivic (57); Solarev (9, 30)

Litva : Japonska 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Vrstni red: 1. Kazahstan 15 točk, 2. Slovenija 12 , 3. Japonska 9, 4. Litva 6, 5. Hrvaška 3, 6. Avstralija 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.