Šport
11 ogledov

Hašek Račkom porezal perje

Hokejisti Ottawe so po podaljšku ugnali Toronto. Žurnal24 main
Potem ko so novo sezono lige NHL v Londonu odprli LA Kings Anžeta Kopitarja in aktualni prvak Anaheim, so v sredo ledino zaorale tudi druge ekipe. Anaheim klonil proti Detroitu (2:3).

Moštvo LA Kings je na prvi tekmi s presenetljivo lahkoto ugnalo Anaheim Ducks (4:1), a je že druga tekma pokazala nekoliko realnejšo sliko (1:4). Zadnja zmaga Račkom ni dala kril, saj so na tretji tekmi po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti Detroitu. Zmago gostom je zagotovil vratar Dominik Hašek, ki je ubranil vse tri poizkuse, na nasprotni strani pa je njegov soigralec Hudler ukanil vratarja Bryzgalova. Za Detroit so gole dosegli Zetterberg, Holmstorm in Hudler, za Anaheim pa Bertuzzi in Getzlaf.

 

Liga NHL

Montreal : Carolina 3:2
Anaheim : Detroit 2:3
Ottawa : Toronto 4:3
Dallas : Colorado 3:4

Tudi obračun Montreala in Caroline se ni končal po rednem delu. V drugem največjem kanadskem mestu Montrealu so zmagali domačini, ki so s 3:2 odpravili Carolino. Po rednem delu tekme sta nasprotnika po dvakrat zatresla mrežo, končni izid pa je v podaljšku postavil finski zvezdnik Saku Koivu. Kanadski derbi med Ottawo in Torontom je prav tako pripadel domačim hokejistom in bil odločen šele po pretečenih 60 minutah tekme. Da so domači gledalci domov odšli zadovoljnih obrazov, je v tretji minuti podaljšanega dela s strelom z zapestja poskrbel Dany Heatley (4:3).

V ameriškem obračunu sta se udarila Dallas in Colorado, ki sta tekmo edina končala že v rednem delu (4:3). Povedli so gostje z golom Stastnyja. Dvaindvajsetletni mladenič je na tekmi dosegel svoj prvi hat-trick v karieri. Upanje na podaljšek sta domačinom z goloma vlila Jakinen in Hagman, a je Wolski tri minute pred koncem zapečatil Dallasovo usodo in postavil končni izid (4:3).

Anže Kopitar bo naslednjo tekmo igral v soboto proti moštvu Saint Louis Blues.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.