Šport
10 ogledov

Hat-trick Degenkolba na Vuelti

Degenkolb Vuelta EPA
"Noro, to je popolnoma noro," je že po tretji etapni zmagi ne letošnji kolesarski dirki po Španiji dejal nemški sprinter John Degenkolb. Tudi po sedmi etapi v vodstvu ostaja domačin Joaquin Rodriguez.

Nemški kolesar John Degenkolb je na letošnji dirki po Španiji dosegel že svojo tretjo etapno zmago. Na današnji sedmi etapi od Huesce do Alcaniza, dolgi 164 km, je kolesar moštva Argos-Shimano v zaključnem sprintu ugnal Italijana Elio Vivianija in Avstralca Allana Davisa.

Današnja etapa se je končala na dirkališču Aragon, do koder so kolesarji prišli v skupini. Sprint glavnine je v svoj prid odločil nemški kolesar, tako da je lahko že tretjič na Vuelti zmagoslavno dvignil roke v zrak. Degenkolb je tako vsako od treh etap dirke po Španiji, ki se je končala s sprintom, tudi dobil, čeprav je tokrat napadel iz ozadja, saj so ga sprva tekmeci zaprli.

"Noro, to je popolnoma noro. Vsi so poskušali priti do zmage, toda moja ekipa je opravila odlično delo," je bil po zmagi nadvse zadovoljen nemški tekmovalec.

V skupnem seštevku je vodstvo ubranil domačin Joaquin Rodriguez (Katjuša), skozi cilj je pripeljal v glavnini, tako da je obdržal skupno vodstvo, drugi je Britanec Christopher Froome z desetimi sekundami, tretji pa Alberto Contador s 36 sekundami zaostanka.

Začetek etape je sicer zaznamoval tudi pobeg četverice kolesarjev, od katerih sta dva, Bert-Jan Lindeman in Javier Aramendia, vztrajala skoraj do konca, a ju je 15 kilometrov pred ciljem glavnina le ujela. Četverica sicer ni bila nevarna v skupnem seštevku, vendar je ekipa Argos-Shimano želela pripraviti teren za svojega specialista za sprinte, zato so narekovali lov na ubežnike, ki so imeli tudi že pet minut naskoka. Dobrih 50 kilometrov pred ciljem so se nekateri kolesarji, med njimi tudi Nemec Tony Martin, zapletli v padec, a se na srečo ni končal s hujšimi posledicami.

V soboto bodo kolesarji na Vuelti vozili na 174 km dolgi etapi od Lleide do Andore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.