Šport
5 ogledov

Hayden k Ducatiju?

Bosta drugo leto dirkala na enakem motorju? Žurnal24 main
Američan Nicky Hayden, bivši svetovni prvak, se v moštvu Repsol Honda ne počuti najbolje. Drugo leto naj bi sedel na Ducatija in spet posegal po najvišjih mestih.
 
 

Spet se želim počutiti kot moštveni kolega. Želim si biti v moštvu, kjer vsi delajo v isti smeri in za isti cilj. Komaj čakam na ta trenutek.

Nicky Hayden

 
Američan Nicky Hayden je namignil, da njegova prihodnost ni povezana z njegovim sedanjim moštvom Repsol Honda . Pogodba s Hondo mu sicer poteče po letošnji sezoni. Čas naj bi bil za spremembe. Američan, ki je leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, v zadnjih dveh sezonah ni dosegel vidnejših uspehov. Povsem ga je zasenčil moštveni kolega Španec Dani Pedrosa . Hayden, ki je trenutno na 11. mestu v skupni razvrstitvi v letošnji sezoni, sploh še ni stopil na stopničke za zmagovalce.

Hayden se na Hondi ne počuti najbolje. © AFP

 
Veliko možnosti je, da bi kariero nadaljeval pri Ducatiju , kjer bi zasedel mesto Italijana Marca Melandrija , ki je odšel h Kawasakiju: "Čas je za nekaj drugačnega. Preveč ne smem povedati, toda kmalu bom uradno oznanil vse spremembe." Trenutno poškodovani Hayden pa ima zelo visoko mnenje o aktualnem svetovnem prvaku Avstralcu Caseyju Stonerju , ki bi drugo leto utegnil postati njegov moštveni kolega: "Stonerja zelo spoštujem zaradi njegovega odnosa do dela. Osredotoča se na svoje dele in pusti, da njegovi rezultati govorijo zanj. Vozi zares odlično. Z njim ne bom imel problemov." Na kratko pa je Američan strnil tudi svoje misli o Ducatijevem motorju: "Ducatijev motor je odličen. Ima velike potenciale zaradi odlične vzdržljivosti in moči. Vendar ne mislim, da so karakteristike motorja del mojega novega izziva. Želim si le, da bi spet začel dosegati odlične rezultate."

 
 

Bil je čas, ko sem razmišljal o zamenjavi pnevmatik, toda povedali so mi, da v nobenem primeru ni možnosti, da bi to lahko storil.

Nicky Hayden

 
Hayden pa ni bil presenečen nad odločitvijo moštvenega kolega Pedrose, ki se je po dirki za veliko nagrado Češke v Brnu odločil za zamenjavo pnevmatik , čeprav sam nikoli ni bil v položaju, da bi naredil kaj podobnega: "Nikoli nisem bil v položaju, da bi izbiral. Nekoč so mi rekli, da bi samo zapravljal čas, če bi storil kaj podobnega." Kljub vsemu pa ni bil presenečen, da so Špancu dovolili zamenjavo: "Nisem presenečen, da so Pedrosi to pustili. Mislim pa, da meni ne bi pustili preizkusiti novih pnevmatik."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.