Šport
20 ogledov

Haye dokazal, da si zasluži Klička

1/12
Žurnal24 main
Britanski dvoboj stoletja je dobil aktualni svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBA David Haye, ki je izzivalca Audleyja Harrisona premagal s tehničnim knockoutom v tretji rundi.

Britanec David Haye je v soboto zvečer v Manchestru ubranil šampionski pas svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA. V velikem angleškem boksarskem dvoboju je premagal britanskega izzivalca Audleyja Harrisona s tehničnim knockoutom v tretji rundi po seriji težkih udarcev, zaradi katerih se je sodnik odločil za prekinitev.

Tridesetletni Haye je šampionski pas ubranil pred 20.000 gledalci v Men Areni ter se veselil svoje 25 zmage. Devetintridesetletni Harrison, olimpijski prvak iz Sydneyja, čeprav težji na tehtnici, v ringu ni imel pravih možnosti proti mlajšemu nasprotniku, v tretji rundi pa je klonil pod težo udarcev, na katere ni odgovoril. To je bil njegov že peti profesionalni poraz.

Zdaj na Klička
Po veliki predstavi je Londončan Haye vnovič izzval ukrajinska brata Kličko, s katerima se želi pomeriti prihodnje leto. Vitalij je svetovni prvak po verziji WBC, Vladimir pa po verzijah IBF, IBO in WBO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.