Šport
11 ogledov

Haye pomahal boksu v slovo

David Haye EPA
Največji "nakladač" med boksarji, Britanec David Haye, je v sredo na svoj 31. rojstni dan pričakovano oznanil konec kariere. O povratnem dvoboju proti Vladimirju Kličku ne razmišlja, ne želi pa niti borbe proti njegovemu starejšemu bratu Vitaliju.

Nekdanji boksarski svetovni prvak v supertežki kategoriji po verziji WBA David Haye je končal aktivno poklicno kariero. Haye je pričakovano odločitev obelodanil na svoj 31. rojstni dan. "Že od prvega dne, ko sem si kot desetletni fantič prvič nataknil boksarske rokavice, sem se nameraval upokojiti na ta dan," je ob slovesu dejal Haye: "Trudil sem se biti najboljši, boriti se proti najboljšim možnim nasprotnikom in čeprav mi je proti Vladimirju malce zmanjkalo, sem prvak v dveh različnih kategorijah in eden najboljši britanskih boksarjev vseh časov." Angleška boksarska zveza je že v torek sporočila, da bo Haye odložil boksarske rokavice, saj ni obnovil tekmovalne licence. "Poznam boksarje, ki so vztrajali predolgo. Nikoli nisem želel biti med njimi," je še dodal Haye.

Haye je v svoji poklicni karieri zmagal na 25 od skupno 27 dvobojev, zadnjega pa je imel v začetku letošnjega julija, ko ga je v Hamburgu po točkah premagal Ukrajinec Vladimir Kličko. Haye je takrat za poraz okrivil zlomljen prst na desni nogi. V zadnjih dneh pa so znova postale vse glasnejše govorice o povratnem obračunu proti Vladimirju, omenjal pa se je tudi morebiten dvoboj z njegovim starejšim bratom Vitalijem Kličkom, toda Haye je vsa namigovanja gladko zavrnil in že začel uživati v zasluženem pokoju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.