Šport
7 ogledov

Haye si želi brata Kličko

David Haye je pogled že usmeril proti bratoma Kličko. (Foto: Reuters)
1/10
Žurnal24 main
Britanski boksar David Haye je brez večjih težav obranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA proti Američanu Johnu Ruizu. "The Hayemaker" sedaj želi brata Kličko.

David Haye ostaja svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBA. Britanec je naslov ubranil, potem ko je v devetih rundah štirikrat na tla poslal Johna Ruiza. Slednji je nato dvoboj predal in simbolično v ring vrgel brisačo. Za Ruiza je bil to šele drugi predčasni poraz v kar 18 let dolgi karieri.

Veteran Ruiz praktično ni imel možnosti proti poskočnemu Britancu. Haye je Ruiza namreč dvakrat na tla spravil že v prvi rungi, nato pa je vse do devete runde le še čakal, kdaj bo dobil priložnost, da nasprotniku zada odločilni udarec. "Vedel sem, da bo težko, da je Ruiz zelo vzdržljiv in da bom potreboval veliko močnih udarcev. Potem ko sem ga v prvi rundi dobro zadel nisem želel hiteti. Čakal sem pravi trenutek ter ga došakal in zmagal,“ je po borbi dejal "The Hayemaker".

Kljub temu, da je Haye komaj prvič ubranil naslov svetovnega prvaka pa že razmišlja o prihodnosti. “Želim združiti vse naslove. Zadnjih nekaj nasprotnikov in borb bratov Kličko so bili sramota za prvake. To so bili zelo dolgočasni dvoboji. Proti meni se ne bo dalo tako boksati, saj bodo v nasprotnem primeru končali tako kot Ruiz,“ je jasno in glasno povedal Haye. O gostobesednem Britancu razmišljata tudi Vladimir in Vitalij Kličko. Ukrajinska brata, ki imata v lasti naslove po verzijah WBC (Vitalij), WBO, IBO in IBF (Vladimir), sta se pred časom šalila, da bosta metala kovanec, kdo se bo pomeril z njim. Bržkone pa bo že kmalu znano, kdo bo z njim stopil v ring.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.