Šport
19 ogledov

Haye: "Za Klička se vrnem iz pokoja"

Vladimir Kličko, David Haye, borba Reuters
Britanski boksar David Haye je priznal, da se je iz pokoja, v katerega bo odšel 13. oktobra letos, pripravljen vrniti za dvoboj z Vladimirjem Kličkom, s katerim ima neporavnane račune po zadnjem porazu v Hamburgu.

Haye, ki je vedno zatrjeval, da se bo iz ringa umaknil, ko dopolni 31 let – to bo 13. oktobra letos –, je pred tednom dni izgubil WBA naslov proti Vladimirju Kličku v Hamburgu. "Zagotovo bi se rad držal mojih napovedi glede upokojitve, toda ko te nekdo premaga, je to res grenak občutek. Jaz pa sem tako tekmovalna oseba," je potarnal Haye.

"Upokojil se bom 13. oktobra letos – to bo moje zadnje dejanje. Toda edina oseba, zaradi katere sem se pripravljen vrniti nazaj, je človek, ki me je nazadnje premagal – Vladimir Kličko," je priznal Haye, ki očitno želi poravnati račune z Ukrajincem, ki je v Hamburgu pred 55 tisoč gledalci slavil po 12. rundi in odločitvi sodnikov.

Po tednu dni in številnih izgovorih je Hayemaker športno priznal premoč Ukrajincu: "Kličko me je premagal zasluženo in na pošten način. Vedno pa je nek razlog oziroma izgovor, zakaj bi lahko stvari naredil še bolje," je izgovarjanje na zlomljen mezinec na nogi pokomentiral Britanec. "Vem, da v Hamburgu nisem bil stoodstotno pripravljen," je zaključil Haye, ki se mu je nekaj dni po borbi posmehoval celo sam Vladimir Kličko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.