Šport
40 ogledov

Hčerkama je pripravljal kopel

roger federer EPA
Roger Federer je razkril, kako je staknil poškodbo kolena. Nekdanji prvi igralec sveta ni igral tenisa, ampak je opravljal naloge vzornega očeta.

Švicarski teniški as Roger Federer je na ATP Touru odigral več kot 1300 obračunov, v njegovi 18-letni karieri pa ni utrpel niti ene hujše poškodbe. Prav tako je znan po tem, da nikoli ni predal teniškega obračuna, potem ko je enkrat že stopil na igrišče.

Ob teh podatkih je novica, da bo moral zmagovalec 17. turnirjev za grand slam na operacijo kolena, presenetila marsikaterega navijača, a poškodba ni imela nobene povezave s tenisom.

roger federer | Avtor: EPA EPA
Švicar je pripravljal kopel za svoji petletni dvojčici , ko je v kolenu začutil nenavaden pok. ''Šlo je za povsem prepost gib, ki sem ga naredil že neštetokrat v življenju. Ko se je zgodilo, nisem preveč razmišljal o tem,'' je povedal 34-letnik.

Izkazalo se je, da mora na artroskopijo kolena, posledično pa je bil prisiljen izpustiti turnirje v Dubaju, Rotterdamu in Indian Wellsu. Zamujeno je kompenziral tako, da je na urnik za sezono 2016 vnesel turnirja v Miamiju in Monte Carlu.

Federer je bil skozi celotno kariero vzor vzdržljivosti in dobre fizične pripravljenosti, kar se odraža v številnih rekordnih nizih, kot so zaporedni nastopi na turnirjih in uvrščanje v sklepne faze tekmovanj.

Pohitel s povratkom na Tour

V zadnjih dneh je treniral brez omejitev, pred tem pa je 12 dni preživel na berglah. ''Pričakovanja so zelo nizka, kar je lepo za spremembo. Vesel sem, da sem nazaj. Po operaciji nisem pričakoval, da se bom vrnil tako hitro,'' je pred 16. nastopom v Key Biscaynu, kjer je osvojil dve lovoriki (2005-2006), dejal najuspešnejši tenisač vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.