Šport
96 ogledov

Hči ga obtožuje ostudnega dejanja

carlos baldomir EPA
Nekdanji boksarski prvak Carlos Baldomir je osumljen spolne zlorabe svoje hčerke.

Argentinske oblasti so aretiralie 45-letnega nekdanjega prvaka velterske kategorije Carlosa Baldomirja, ki je osumljen spolne zlorabe 14-letne hčerke. 

Po poročanju spletnega portala Boxingscene.com je zloraba trajala več let, vse dokler se deklica ni zaupala mami, ki je vložila uradno prijavo.

''Psihologi so opravili teste. Otrokova zgodba je razumna in dosledna,'' je za lokalne medije potrdil tožilec, ki pa o podrobnostih ni želel razpravljati, saj je v primer vpletena mladoletna oseba.

Baldomir je naslov velterske kategorije osvojil leta 2006, ko je v ringu presenetljivo premagal Zabdiela Judaha. Šampionski naziv je ubranil na dvoboju z Arturom Gattijem, nato pa mu ga je odvzel Floyd Mayweather, ml. Upokojil se je leta 2014 z izkupičkom 49 zmag (19 KO), 16 porazov in šestih remijev.

Nekdanjega boksarja bodo zdaj prepeljali v argentinsko provinco Santa Fe, kjer naj bi zagrešil ostudni zločin. Najprej ga čaka zaslišanje pred sodnikom, ki bo odločil, ali obstaja zadostno število dokazov za nadaljevanje preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.