Šport
40 ogledov

Hebar in Pavlin se vračata med zmaje

Andrej Hebar bo jeseniški dres zamenjal za ljubljanskega. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Andrej Hebar in Žiga Pavlin se vračata v Tilio Olimpijo. Zmaji pa si v naslednji sezoni znova želijo zasesti domači prestol in se prebiti v končnico lige Ebel.
To je zame velika čast. Vem, kdo so bili kapetani pred mano. Takšni igralci, kot so Igor Beribak, Tomaž Vnuk in nazadnje Jurij Goličič. V imenu vseh igralcev obljubljam, da bo Olimpija v novi sezoni na ledu videti povsem drugače kot v prejšnji in hokej bo spet pravi spektakel.
Žiga Pance

Potem ko dolgo časa iz tabora slovenskih hokejskih podprvakov iz Tivolija ni bilo nobenih novic o pripravi ekipe za novo sezono in kadrovski zasedbi, so pri Tilii Olimpiji v petek s predstavitvijo na novinarski konferenci napovedali, da si v sezoni 2010/11 želijo boljših dosežkov, znano pa je tudi jedro domačih igralcev.

V domači zasedbi imajo zmaji za zdaj 18 igralcev. V Tivoliju ostajajo ključni mladi igralci, ki so v prejšnji sezoni nosili največje breme, vračata se branilec Žiga Pavlin in napadalec Andrej Hebar. Po novem pa bo zeleno-beli dres oblekel tudi napadalec Jure Stopar, ki je nazadnje igral v Franciji za drugoligaša Mulhouse.

Trener Hannu Järvenpää se je v Ljubljano oglasil s Finske prek videokonference. "Ob koncu lanske sezone, ki ni bila najboljša, sem nenehno omenjal, da ima Olimpijina ekipa velik potencial. Prepričan sem, da lahko s takšnim jedrom ekipe, ob ustreznih tujih okrepitvah in urejenem stanju v klubu, že v tej sezoni merimo na naslov državnega prvaka in končnico lige Ebel," je menil strateg zeleno-belih.

Pance kapetan, Goličič se poslavlja
Novost je tudi kapetanska oznaka: na dresu bo imel odslej črko C mladi Žiga Pance, ki se je v prejšnji sezoni iz nadarjenega mladega igralca na hitro prelevil v enega ključnih mož zasedbe izpod Rožnika. Dosedanji kapetan Jurij Goličič je namreč napovedal slovo od aktivnega igranja hokeja. "To je zame velika čast. Vem, kdo so bili kapetani pred mano. Takšni igralci, kot so Igor Beribak, Tomaž Vnuk in nazadnje Jurij Goličič. V imenu vseh igralcev obljubljam, da bo Olimpija v novi sezoni na ledu videti povsem drugače kot v prejšnji in hokej bo spet pravi spektakel."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Olimpijino moštvo je tako zelo podobno tistemu iz prejšnje sezone. Za zdaj se o nadaljevanju sodelovanja nista odločila le Egon Murič in Jure Kralj. Glede tujcev pa naj bi bilo več znanega do konca meseca. Trener Jarvenpää si od tistih, ki so igrali lani, želi nadaljevanje sodelovanja le z Burkom Henryjem in Harlanom Prattom, sicer pa bo nove okrepitve izbral sam, najverjetneje finske.

Glede na finančno težke čase so se pri ljubljanskem klubu odločili za ugodnejšo ponudbo vstopnic. Posamezne tekme si bodo lahko navijači ogledali že za šest evrov, pri letnih kartah pa sta možni dve kategoriji: za "pesimiste" (brez končnice lige Ebel in brez finala DP) od 150 evrov ter za "optimiste" (vse tekme vključno s končnico lige Ebel in finalom DP) od 200 evrov.

V preteklih dveh sezonah nas je pestilo precej težav, tako organizacijskih kot finančnih, a vsaj v enem pogledu smo lahko več kot zadovoljni. Predvsem v prejšnji sezoni se je namreč pokazalo, da Olimpija premore kar nekaj mladih in perspektivnih igralcev, ki izjemno hitro napredujejo.
Matjaž Sekelj

Dober milijonček
Finančne poglede je predstavil direktor kluba Matjaž Sekelj. Proračun kluba bo predvidoma milijon evrov, morda se bo dvignil do 1,2 milijona. "V preteklih dveh sezonah nas je pestilo precej težav, tako organizacijskih kot finančnih, a vsaj v enem pogledu smo lahko več kot zadovoljni. Predvsem v prejšnji sezoni se je namreč pokazalo, da Olimpija premore kar nekaj mladih in perspektivnih igralcev, ki izjemno hitro napredujejo." Tudi Sekelj je napovedal domače jedro moštva in kakovostne tuje okrepitve. Na področju športnega marketinga bo klub sodeloval s podjetjem Forvvard d.o.o., ki bo prevzelo celotno trženje vstopnic, promocijskih klubskih materialov in vodenje vseh marketinških aktivnosti. V Tivoliju bodo več pozornosti namenili "showu" pred in med tekmami.

Dvorana Tivoli bo v naslednji sezoni precej bolj hokejska kot doslej, saj se bodo košarkarji preselili v Stožice. Tako ne bo več neprijetnega postavljanja začasnega košarkarskega igrišča v veliki dvorani. Direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič pa je svojim hokejistom obljubil, da bodo v stari dvorani poskušali zagotoviti čim boljše razmere tako za igralce kot navijače.

Sezono bodo zeleno-beli s pripravami začeli 2. avgusta. Do začetka lige Ebel 10. septembra jih čaka poletna liga Rudija Hitija na Bledu, sodelovanje na turnirju v Szerkesfehervarju in poslovilna tekma Tomaža Vnuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.