Šport
30 ogledov

Hebar letos ne sme več igrati!

Olimpija je v nedeljo doma Gradec premagala s 5:3. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
"Iskreno sem se mu opravičil za svoje dejanje," je po umazanem prekršku nad Kevinom Puschnikom dejal Andrej Hebar. Disciplinska komisija je odločila: prepoved nastopanja do konca sezone!
Andrej Hebar je dobil prepoved nastopanja do konca sezone (vključno s končnico), so sporočili z disciplinske komisije lige Ebel. V Olimpiji kazni za zdaj nočejo komentirati, svoje stališče bodo podali na novinarski konferenci v torek. So pa ogorčeni, saj kriterij dodeljevanja višine kazni ni enak za vse v ligi. Pritožba na kazen ni možna. "Zaradi brutalnosti fizičnega napada na občutljiv del telesa nemočnega igralca in povzročitve hude poškodbe smo Hebarja kaznovali do konca sezone," je med drugim zapisal disciplinski sodnik lige Ebel, Karl Korentschnig.

Za slovenski ekipi v ligi Ebel ni ravno najuspešnejši konec tedna. Jeseničani so izgubili tako v petek kot v soboto, Olimpija pa je zabeležila poraz in zmago. A dogajanje je ostalo v senci umazanega napada Andreja Hebarja na hokejista Salzburga, Kevina Puschnika. Slednji je v 52. minuti petkove tekme s komolcem in telesom priletel v Hebarja. Zaletela sta se v ogrado, Puschnik je padel po tleh, hokejist Olimpije pa izgubil oblast nad sabo – s palico je od zadaj po vratu večkrat udaril tekmeca. Z 11 goli najboljši strelec Olimpije to sezono se je za to nespametno potezo (potem ko je bil deležen javnega obsojanja) opravičil.

"V petek je bila resnično težka tekma, z visokim ritmom in vseskozi na robu incidenta. Sodniki so dopuščali precej trdo igro in med tekmo je bilo nad menoj narejenih precej prekrškov, ki so jih delivci pravice gladko spregledali," je svojo pripoved začel tragični junak tekme Hebar. "V bistvu sploh ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Spomnim se le, da sem se za las izognil Puschniku, ki je brutalno naletel name z dvignjenimi rokami in palico. Ko sem z glavo udaril ob pleksisteklo in padel na tla, sem se znašel v čisto drugem filmu," je nadaljeval. "Šele ko sem po včerajšnjem dopoldanskem treningu skupaj s trenerjem temeljito pogledal posnetek, sem se popolnoma zavedel, kako hudo napako sem storil. Takoj sem prosil trenerja, naj mi priskrbi Kevinovo telefonsko številko. Popoldne sem ga poklical in se mu iskreno opravičil za svoje dejanje, ki sem ga storil v afektu. Puschnik mi je povedal, da ima nekaj prask na nosu in ustnicah ter da ima vratno opornico, sicer pa se počuti dobro."

"Vsi se strinjamo, da Andrejeva reakcija ni bila pravilna. V afektu je naredil veliko napako, za katero mu je zelo žal. Še naslednji dan, preden sva si dodobra ogledala posnetek, je bil prepričan, da je Puschnika udaril z roko in ne s palico. V hokeju se stvari zelo hitro obrnejo. Če bi bil Andrej ob naletu Puschnika le malo manj priseben, bi bili danes vlogi verjetno obrnjeni. Andrej bi ležal v bolnišnici z razbitim obrazom, Kevina pa bi pošiljali v zapor in bi se opravičeval za svoja dejanja," je dogodek komentiral trener zmajev, Hannu Järvenpää.

"Vesel sem, da se je na koncu tako izteklo in da s Kevinom ni nič hujšega, po drugi strani pa sem žalosten, ker vem, da sem s tem dejanjem povzročil nemalo gorja klubu, trenerju, soigralcem in ne nazadnje tudi zvestim navijačem. Predvsem mi je žal, ker na nekaj naslednjih tekmah ne bom mogel pomagati soigralcem v boju za čim boljšo uvrstitev v ligi Ebel. Vsem, ki sem jih s svojim dejanjem prizadel, se iskreno opravičujem," je zaključil Hebar, ki je pričakoval kazen vodstva lige. Ostro se je na njegovo dejanje odzval predvsem trener Salzburga, Pierre Page: "Vse skupaj je bilo videti, kot da bi ga hotel ubiti. Popolnoma sem pretresen," je dan po tekmi za MMC dejal Page, ki je takrat celo govoril, da je Puschnik na vozičku. "Jaz bi ga poslal na sodišče, tak igralec ne spada na ledeno ploskev. V Kanadi bi dobil še zaporno kazen. To je zelo dobra liga, ki se mora znebiti tako neumnih igralcev. O tem bomo še razpravljali, verjemite mi! Taki igralci je ne smejo poceni odnesti, v letošnji sezoni nima več česa iskati na ledu." Če še niste videli dogodka, ga lahko pogledate v videu tukaj (od 3:57 naprej).

Jeseničani komplicirajo
"Nekoliko preveč kompliciramo v igri. Stvari bo treba poenostaviti in več streljati, tako da bo imel nasprotni vratar več dela," je ob drugem zaporednem porazu dejal igralec Jesenic Miha Brus. Olimpija je po porazu v Salzburgu v nedeljo premagala Gradec. "S svojo današnjo predstavo sem zadovoljen, a vem, da lahko in moram odigrati še bolje. Ekipa se bo dvigala iz tekme v tekmo. Najboljše pa bomo prihranili za končnico," je obljubil Jeff Tory.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.