Šport
25 ogledov

Hebar: "Ta poraz boli"

Slovenci so na prvih dveh tekmah na SP prikazali odlični predstavi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenski hokejisti na čelu s selektorjem Matjažem Kopitarjem so si po porazu z Rusi enotni, da so odigrali odlično, a se zavedajo, da bi zbornajo komando lahko spravili na kolena.

"Lagal bi, če bi rekel, da nisem zadovoljen. Ampak biti tako blizu že dvakrat in ostati praznih rok ... a o tem fante prepričujem že ves čas. Da lahko igrajo enakovredno z velikimi ekipami, da se ni treba samo braniti. Odkrili smo nekaj novih imen, ki lahko igrajo. Vse je pozitivno, razen tega, da nismo dobili točk, kar pa bi bilo svojevrstno presenečenje. Začeli smo s preveč spoštovanja. Prezgodaj je še za ocene, absolutno pa je šest golov preveč. Ne gredo na račun Andreja, ampak smo v obrambi naredili preveč napak," je po drugem porazu slovenske reprezentance  na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Slovaškem proti Rusiji dejal selektor Slovenije Matjaž Kopitar. Risi so bili z Rusi v stiku vse do 57. minute, ko se je na semaforju svetil izid 4:4, nato pa so aktualni svetovni podprvaki še dvakrat premagali Andreja Hočevarja in tehtnico dokončno prevesili na svojo stran.

"Je malo razočaranja, čeprav bi se vsi strinjali, če bi nam pred tekmo kdo ponudil v podpis takšen rezultat. Zadovoljni pa smo lahko s pristopom. Danes so bili Rusi, ne glede na vse njihove individualne sposobnosti, zreli, da jih premagamo. Odločale so malenkosti," je dejal branilec Mitja Robar, napadalec drugega napada Rok Tičar pa je povedal: "Škoda. Vedeli smo, da se lahko piše zgodovina, če jih premagamo. Bili smo malo prekratki, dolgo smo se držali v igri in na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. Vedeli smo, da smo bili v določenih trenutkih boljši. Škoda, ker nismo izkoristili priložnosti 5-3, več smo streljali, na koncu pa se ni izšlo."

Je malo razočaranja, čeprav bi se vsi strinjali, če bi nam pred tekmo kdo ponudil v podpis takšen rezultat. Zadovoljni pa smo lahko s pristopom. Danes so bili Rusi, ne glede na vse njihove individualne sposobnosti, zreli, da jih premagamo. Odločale so malenkosti.
Mitja Robar

Strelec prvega zadetka za Slovenijo Andrej Hebar se je dobro zavedal, kako blizu so bili veliki senzaciji: "Ta poraz boli. Tako blizu zgodovinskemu uspehu, a tako daleč. A dokazujemo sami sebi, kar nam vceplja trener. Da smo dobri hokejisti, da znamo igrati, bili smo boljši, imeli smo več strelov. A oni so dali dva gola več. Razočaranje je veliko, sploh če izgubiš na takšni tekmi."

Rusi so po presenetljivem porazu v prvem kolu proti Nemčiji proti Sloveniji veliko težje v nasprotju z njihovimi pričakovanji prišli do prve zmage na prvenstvu. "Trudili smo se 60 minut, bilo je težko, nismo pričakovali, da bo tudi ta tekma tako napeta kot tista z Nemčijo. Upam, da nam bo zdaj igra stekla," je dejal dvakratni strelec Maksim Afinogenov, medtem ko se je imel ruski selektor Vjačeslav Bikov, kljub slabi igri njegovih varovancev, zelo dobro: "Tekma je bila malo hecna oziroma rezultat je bil takšen. Veseli smo, da smo zmagali in da lahko nadaljujemo tekmovanje. V veselje mi je bilo spremljati Slovenijo, ki se je predstavila kot dobra ekipa. Toliko zanimivih dogodkov kot na tej tekmi že dolgo ni bilo, sam pa moram reči, da nisem zadovoljen z nekaterimi svojimi igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.