Šport
46 ogledov

''Hej, Putin, koliko so ti zaračunali?''

michael conlan EPA
Irski boksar Michael Conlan je po četrtfinalnem porazu napadel boksarsko zvezo AIBA in sodnike ozmerjal s prevaranti. Kasneje je objavo na Twitterju naslovil na Vladimirja Putina.

Irskemu boksarju Michaelu Conlanu je po četrtfinalnem porazu na olimpijskih igrah v Riu prekipelo pred kamerami. "Prevaranti. Vsakega podkupite. Hudičevo vseeno mi je, da preklinjam v televizijske kamere," je kričal 24-letni boksar in napadel svetovno boksarsko zvezo AIBA.

Conlan je v četrtfinalu v razredu do 56 kilogramov izgubil proti Rusu Vladimirju Nikitinu. Zaradi dvomljive odločitve je dobitniku bronaste medalje z olimpijskih iger v Londonu leta 2012 prekipelo.

"Ste videli njegov obraz? Povsod je imel rane," je Conlan dejal o svojem nasprotniku. In res je bil Nikitin videti močno dotolčen in je močno krvavel. Conlanu je bilo povsem jasno, kdo je odgovoren za njegov poraz: "Sodniki so podkupljeni. Tako preprosto je to."

Odgovorni so "prevarantske barabe. Nikoli več ne bom boksal pod okriljem AIBA. Znano je, da so prevaranti. Vedno bodo prevaranti. Amaterski boks smrdi od vrha do tal," je dejal.

Conlan je po razglasitvi izida dvoboja slekel dres, napel mišice, iztegnil oba srednja prsta in se uprl, da bi zapustil boksarski ring. V Rio je prišel, da bi osvojil zlato medaljo, zdaj pa so se njegove sanje sesule v prah.

A to še ni vse. Irec je svojo jezo nad sodniki znesel še na družbenem omrežju Twitter. Tam je ruskega predsednika Vladimirja Putina vprašal, koliko so mu zaračunali.

Delo sodnikov pod drobnogledom

Se je pa že oglasila tudi AIBA, ki pravi, da nekateri sodniki ne bodo več sodili največjih turnirjev. "Pregledali smo odločitve in menimo, da sojenje nekaterih dvobojev ni bilo na dovolj visoki ravni. Ti sodniki ne bodo več sodili na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru," je zapisala AIBA. Hkrati pa dodala, da bodo dosedanji rezultati obveljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.