Šport
11 ogledov

Hellmuth in Devilfish v laseh

(Foto: phil-hellmuth.net) Žurnal24 main
Ni skrivnost, da sta tako Phil Hellmuth kot tudi David Ulliott - Devilfish precej vzkipljiva. A kaj se zgodi, če se ta dva nergača zapleteta kar med seboj in pri tem krajšo potegne vedno glasni Phil Hellmuth?

Odgovor na to vprašanje smo dobili pred dnevi, ko sta se fanta zapletla v eni od iger na Turnirju #46: 5.000$ Pot-Limit Omaha Hi-Lo. V tej, za Hellmutha usodni, igri je Devilfish pred flopom višal na 21.000 žetonov iz pozne pozicije, njegovo stavo pa je izenačil le Hellmuth, ki je bil takrat na BB. Slednji je na flop {10-Spades}{10-Clubs}{9-Clubs} najprej čekiral, potem pa, ko je Ulliott v igro spravil novih 25.000 žetonov, oznanil svoj all-in (75.000 žetonov).

Devilfish je imel z {A-Clubs}{Q-Hearts}{J-Clubs}{3-Spades} vlečko najboljše barve in vlečko lestvice in je njegovo stavo ekspresno izenačil, kljub vsem vlečkam pa je bil v tistem trenutku Hellmuth z {A-Hearts}{K-Hearts}{10-Diamonds}{6-Clubs} še vedno v prednosti, a se je moral za zmago najprej še izogniti celi vrsti za nasprotnika ugodnih kart.

To se je zgodilo na turnu, ko je {4-Diamonds} zgrešila oba igralca, a je na Hellmuthovo nesrečo delilec za konec na mizo položil še {7-Clubs}, ki je dokončala Britančevo vlečko barve in tehtnico dokončno prevesila na njegovo stran. Po preštetih vseh žetonih je bilo jasno, da je imel pred začetkom igre Devilfish več žetonov od Hellmutha, in tako se je ta moral posloviti, česar pa nikakor ni nameraval narediti tiho.

Takoj po tem, ko je na mizi pristala zadnja skupna karta, so začele iz Hellmuthovih ust leteti obtožbe in žaljivke: "Pa saj ni res! Kako je lahko?!? Ta kreten … Kaj ti sploh delaš? Kreten si. Dobro veš, da me ne bi smel klicati s takimi kartami!"

Pa saj ni res! Kako je lahko?!? Ta kreten … Kaj ti sploh delaš? Kreten si. Dobro veš, da me ne bi smel klicati s takimi kartami!
Phil Hellmuth

Devilfish se je nekaj časa še šalil na račun svojega nasprotnika in komično ponavljal Hellmuthove besede, ko pa se je Phil končno pobral z mize, pa je le dejal, da pravzaprav njemu ni jasno, kako je lahko s takimi kartami sploh izenačil njegovo višanje in da mu je njegova lastna poteza veliko bolj všeč kot pa način, kako je Hellmuth odigral to igro.

Marsikdo bi menil, da bo položaj s tem dobil svoj epilog in bo zadeva zaključena, a pri Philu Hellmuthu so zadeve le redkokdaj tako preproste in res smo bili novemu obračunu priča že naslednji dan, ko je Devilfish nastopal na finalni mizi istega turnirja. Phil je namreč pred začetkom igre prišel do mize in Ulliottu dejal, da bi mu za tak poraz, kot mu ga je prizadejal dan pred tem, lahko častil vsaj kako steklenico cristala ali dve. Na to je Devilfish, na veselje vseh navzočih, odgovoril z besedami: "Morda ti bom eno porinil v rit!"

Kako se je vsa stvar razpletla, žal ni znano, je pa jasno to, da če se na istem mestu še kdaj znajdeta Hellmuth in Devilfish, se bo med njima spet iskrilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.