Šport
22 ogledov

Hellmuth, mladcem dokaži, da še znaš

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Malo je ljudi v svetu pokra, ki dvomijo v kredibilnost zmagovalca 1989 WSOP Main Eventa, Phila Hellmutha Jr. Daniel Negreanu je med njimi: "Nekdo se mora še malo naučiti, kako se igra moderen poker."

Tako imenovani 'poker otročaj' je trenutno na petem mestu lestvice največjih zaslužkarjev vseh časov. V karieri je na živih turnirjih zaslužil že 11.453.638$. Če k temu dodamo še rekordnih 11 zapestnic prvaka WSOP, potem je razumljivo, da je 46-letni igralec že zasluženo v 'Dvorani slavnih'.

Kljub temu da je od svoje zadnje zmage na WSOP leta 2007, uspel na teh turnirjih zaslužiti 638.125$, bi bil Phil nadvse vesel, če bi uspel dobiti še kako zapestnico. Predvsem zato, da skupini mladih igralcev, dokaže da lahko še zmeraj zmaga. Ravno ti mladi, katerih igra temelji na matematiki in zato včasih tvegajo veliko v čudnih situacijah ter tako preženejo nasprotnika iz pota, so zadnja leta trn v peti Hellmutha.

Razlog, da sem dobil 11 zapestnic tiči v tem, da sem zmeraj dobro prebral nasprotnikove poteze. Tile novi fantje pa so popolnoma skoncentrirani na matematiko, kar je igro precej spremenilo.
Phil Hellmuth

Deset let mlajši Daniel Negreanu je verjetno eden izmed tistih, ki Phila najraje dražijo, večino seveda v meji prijateljskega zbadanja. Med drugim je Daniel povedal: "Velika razlika med Philom in mano je ta, da sem jaz uvidel, kako se je igra zadnje čase spremenila in se na to prilagodil. Zato lahko nadaljujem s svojimi uspešnimi igrami… Nekdo drug se pa mora še malo naučiti, kako se igra moderen poker."

Tudi Hellmuthov najbližji rival, dobitnik desetih zapestnic Johnny Chan, je povedal par pikrih o Philovih dosežkih, ko je razlagal: "Če bi jaz igral na toliko turnirjih, bi zagotovo imel že 20 zapestnic. Verjetno bi zapestnico dobil kar vsako leto. V to sploh ne dvomim."

WSOP 2011 se bliža. Začetek bo že 31. maja in Phil je bolj kot kadarkoli odločen, da na svoj račun doda še kako zapestnico in tako zapre usta vsem, ki dvomijo v njegovo igro. Philu na roko pa bo šlo tudi dejstvo, da se letos pričakuje manj igralcev na turnirjih WSOP, kar bo posledica 'črnega petka'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.