Šport
36 ogledov

Hellmuth: pompozen prihod, hiter konec

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Ko je napočil čas, da igralci pospravijo žetone, sta to z največjim nasmeškom počela Mathieu Sauriol, ki mu je uspelo zbrati 169.000 žetonov in dvakratni zmagovalec Glavnega turnirja Johnny Chan.

Dvakratni zmagovalec Glavnega turnirja WSOP Johnny Chan je DAN 1C Glavnega turnirja WSOP 2010 končal s 163.700 žetoni. Od skupaj 2.314 igralcev, ki so dan začeli, pa se je nekaj več kot 1.600 tudi uspelo uvrstiti v naslednji del turnirja, medtem ko so se številni morali svojim sanjam o naslovu svetovnega prvaka že odreči.

Chan je bil cel dan najbolj nevaren igralec za sam vrh razpredelnice, tja pa se je uvrstil v predzadnjem nivoju dneva, ko je {K-Diamonds}{8-Diamonds} na riverju uspešno spremenil v flush in ugnal nasprotnika s flopanim trisom sedmic. S to zmago se je število njegovih žetonov prvič povzpelo na 165.000, do konca večera pa jih je izgubil le peščico in tako dan končal na odličnem drugem dnevu, z odlično popotnico za začetek dneva 2B.

Naš nizozemski kolega in član PokerStarsove ekipe profesionalcev Lex Veldhuis se je ves dan igral z našimi živci, saj je že po nekaj minutah igre ostal brez skoraj polovice žetonov, nato pa je nekajkrat hodil po samem robu, a se rešil nekje sredi dneva, ko je s parom štiric na flopu {4-Clubs}{6-Hearts}{6-Spades} ujel full house. Njegov nasprotnik je v rokah držal {6-Diamonds}{7-Diamonds} in je seveda plačal Lexov all-in, kar ga je na koncu stalo skoraj 20.000 žetonov. Po tej zmagi je Nizozemec le nekako našel svoj ritem in na koncu dan 1C končal z 91.925 žetoni.

Za mize se bodo že čez nekaj dni vrnili tudi Lauren Kling, Barney Boatman, Michael Reed, Robert Mizrachi, Daniel Negreanu, Patrik Antonius, Dennis Phillips in David Oppenheim, svoj lanskoletni naslov pa bo tudi v drugem tekmovalnem dnevu Glavnega turnirja WSOP 2010 branil Joe Cada.

Nekaj velikih imen pa se je tudi poslovilo in tako drugega dneva turnirja, letos ne bodo videli med drugim tudi Chad Brown, Alex Gomes, Tom Dwan, Neil Channing, Chau Giang, Jeff Madsen, Jerry Yang in Huck Seed.

Od Slovencev je nastopil le Janko Medja, za katerega pa žal še nismo dobili informacij o morebitnem napredovanju v naslednje kolo.

Začetek igralnega dne je s svojim pompoznim vstopom popestril Phil Hellmuth, ki je v Rio prispel kot borec serije MMA, na poti do mize pa so mu družbo delale številne plesalke in tudi Bruce Buffer, ki je navadno zadolžen za napovedovanje dvobojev. Ta celotna predstava pa je lastniku 11 WSOP zapestnic prej škodovala, kot pa koristila, saj se je Hellmuth moral posloviti že kmalu po vrnitvi z večerje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.