Šport
22 ogledov

Hellmuth še misli, da je najboljši

(Foto: phil-hellmuth.net) Žurnal24 main
Da pogovor s Philom Hellmuthom nikoli ni dolgočasno opravilo, je pred kratkim spoznal novinar revije PokerPlayer Michael Kaplan, ki se je z neznosnim zvezdnikom srečal na njegovem domu v Kaliforniji.

Seveda se Phil Hellmuth ni mogel izogniti temu, da ne bi samega sebe oklical za najboljšega igralca Texas Hold'Ema na svetu, o čemer pričajo tudi njegove WSOP-zapestnice, a je še v isti sapi priznal, da se je v zadnjih letih kar nekako izgubil in da si želi letos ponovno postati pravi profesionalni pokeraš in se vrniti na pota stare slave.

Oči naj bi mu odprli predvsem slabi zadnji dve leti, v katerih ni osvojil niti enega naslova, v letu 2008 pa je postavil svoj novi neslavni rekord, ko ni z nastopi na turnirjih zaslužil niti 200.000 $, ki ga je nato lani še "podrl".

Večina športnikov se upokoji pri 40. letih, a poker je šport, s katerim se lahko ukvarjaš celo življenje in sam mislim, da lahko do konca svoje kariere osvojim še kakšnih 13 WSOP- zapestnic.
Phil Hellmuth
"Ko sem leta 2007 prevzel vodstvo po številu osvojenih zapestnic, sem novinarju kanala ESPN povedal, da se mi je sedaj spet odprlo, a pravzaprav ni bilo tako. Ko sedaj gledam nazaj, se mi zdi kot da sem se takrat poškodoval ali nekaj podobnega, saj sem naenkrat začel kršiti lastna pravila in zanemarjati lastno strategijo, ki mi je prej tako dobro služila. A če sem povsem iskren, se mi zdi, kot da sem se leta 2003 začel umikati iz pokra, saj se mu nisem več dovolj posvečal in to se mi je vrnilo leta 2008, ki je bilo zame naravnost obupno leto," je povedal.

A po dveh slabših letih naj bi bil Phil sedaj ponovno pripravljen na nov naskok na svet pokra, saj je pred kratkim angažiral novega svetovalca, ki naj bi mu pomagal predvsem do boljše psihične pripravljenosti. Prav ti naj bi mu v zadnjem obdobju najbolj primanjkovali in sedaj, kljub temu, da so ga mnogi že odpisali, Hellmuth načrtuje svoj povratek na sceno.

"Celo vrsto let je bila moja mentalna pripravljenost na 5, 4 ali celo tri (lestvica do 10) in sem izpadal s turnirjev kot po tekočem traku, ampak sedaj sem ponovno na 8 ali 9 in mislim, da moj čas še prihaja. Večina športnikov se upokoji pri 40. letih, a poker je šport, s katerim se lahko ukvarjaš celo življenje in sam mislim, da lahko do konca svoje kariere osvojim še kakšnih 13 WSOP- zapestnic," je bil sila optimističen Phil.

Napovedal je celo polovično selitev v Las Vegas, kamor naj bi se preselil prihodnje leto, ko bosta njegova sinova odšla v šolo, namignil pa je celo, da bi se utegnil ponovno vrniti tudi v najdražje denarne igre tako na spletu kot tudi v Bobby's Room.

Vprašanje, ali misli, da se sploh lahko kosa s specialisti za denarno igro, kot so Ivey, Dwan, Brunson in Antonius, se je nato ponudilo kar samo, Phil pa je kot iz topa izstrelil: "V Hold'Emu, ja! Če se z njimi udarim sedajle, me bodo verjetno premagali, a to samo zato, ker sem izven forme, a če bi z njimi igral en mesec, bi me prve dni premagovali, a ko bi se ponovno navadil na ta ritem, bi jih premagal."  V kakšnem stanju je njegova forma v resnici in ali je bilo vse to le hvalisanje v tipičnem Hellmuthovem stilu, pa bo jasno že kmalu, ko bodo na prvenstvu WSOP na spored prišli prvi NL Hold'Em turnirji, ki jih navadno Phil nikoli ne izpusti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.