Šport
16 ogledov

Hendricksonova: ženski skakalni Superman

Hendrickson Takanaši Takanashi Seifriedsberger Ljubno smučarski skoki ženske Anže Petkovšek
Po nedeljski skakalni tekmi na Ljubnem smo novinarji obkolili Sarah Hendrickson, ki je le kake pol ure pred tem še šestič v sezoni stopila na najvišjo stopničko.

"Brez dvoma mi je všeč Superman! Da sem pri skokih videti kot on? Hvala,“ se je zasmejala Sarah Hendrickson, ameriška serijska zmagovalka ženskih skakalnih tekem svetovnega pokala, ko smo ji ponudili primerjavo z znamenitim filmskim superjunakom. Na Ljubnem sta ta konec tedna potekali dve tekmi za svetovni pokal, obakrat je ukanila vse tekmice, popolni konec tedna pa je v nedeljo zabelila še se z rekordom skakalnice – 95 metrov. Za sedemnajstletnico iz Park Cityja je bila to že šesta zmaga na devetih tekmah letošnje sezone, še dvakrat pa je stala na zmagovalnem odru.

"Zdaj se bom osredotočila na mladinsko svetovno prvenstvo (od 19. do 26. februarja bo potekalo v turškem Erzurumu, op. a.), kjer si želim biti med prvo trojico. Zmaga pa bi bila res velik dosežek. Sara Takanaši skače odlično, tudi ona je še mladinka. Vsekakor zagotovo ne bo lahko, a upam, da bi bo uspelo,“ je še dejala ameriška najstnica s pojasnilom, da se v ZDA trudi okrepiti zanimanje za ta šport, ki ga je s sedmimi leti, posnemajoč brata, začela prakticirati tudi sama. "Vsekakor ljudje bolj cenijo olimpijske igre kot pa dosežke v svetovnem pokalu,“ je na znano ameriško miselno mantro še spomnila Hendricksonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.