Šport
16 ogledov

Heninova po poti Hercogove

Hercogova, Heninova in Šarapova so osmoljenke prvega kola Madrida. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V prvem kolu Madrida ni izpadla le naša Polona Hercog, temveč tudi povratnica v svet tenisa Justine Henin. S 4:6, 7:5 in 6:0 jo je izločila Aravane Rezai. Predčasno je turnir končala tudi Marija Šarapova.
Polona Hercog, najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni teniški lestvici WTA, je v nedeljo izpadla v prvem kolu Madrida. Premagala jo je Francozinja Marion Bartoli, dvanajsta nosilka, s 3:6, 6:4 in 6:4.

Štirikratna zmagovalka OP Francije, Justine Henin, formo na pesku pred letošnjim Roland Garrosom pili na turnirju v Madridu. No, vsaj skušala jo je, saj je izpadla že v prvem kolu. Belgijko je v treh nizih premagala Francozinja Aravane Rezai. Teden prej je Heninova zmagala na peščenem turnirju v Stuttgartu. Kaj se je torej zgodilo zdaj? "Ko sem se vrnila iz Stuttgarta, se enostavno nisem počutila dobro. Skušala sem trenirati in odigrati čim bolje, a na tem dvoboju se mi nikakor ni izšlo. Madrid je bil tako zame letos težka izkušnja." Za dvig samozavesti nima več veliko časa. "Upam, da bom kmalu začela igrati bolje in bila v pravi formi za OP Francije."

Prvo kolo Madrida je bilo usodno za še eno nekdanjo prvo igralko sveta Rusinjo Marijo Šarapovo. S 6:4 in 6:3 jo je premagala Čehinja Lucie Safarova. "Nikakor nisem našla ritma," je na kratko razlog za poraz pojasnila Šarapova. Toliko boljše volje je bila Safarova, ki je teden dni prej v Stuttgartu premagala drugo igralko sveta, Danko Caroline Wozniacki. "Če zmaguješ najboljše igralke sveta, kot jih jaz v zadnjih tednih, ti naraste samozavest in počasi ugotoviš, da se lahko povzpneš po lestvici. Moje sanje so prva deseterica."

Madrid, WTA, zanimivejši izidi prvega kola

Marion Bartoli (Fra/12) : Polona Hercog (Slo) 3:6, 6:4, 6:4
Agnieska Radwanska (Pol/9) : Marija Kirilenko (Rus) 6:2, 6:2
Lucie Safarova (Češ) : Marija Šarapova (Rus/11) 6:4, 6:3
Arvana Rezai (Fra) : Justine Henin (Bel) 4:6, 7:5, 6:0
Venus Williams (ZDA/4) - Stefanie Vogele (Švi) 6:4, 6:2
Jelena Dementijeva (Rus/6) : Aleksandra Wozniak (Kan) 6:0, 6:1
Vera Zvonareva (Rus) : Melanie Oudin (ZDA) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.