Šport
25 ogledov

Heninova zmagovalka Madrida

Justine Henin je osvojila še zadnjo veliko lovoriko v letošnji sezoni. Žurnal24 main
Belgijka Justine Henin je po pravi drami v treh nizih ugnala Marijo Šarapovo in zmagoslavno sklenila sezono izjemnih uspehov.
 

Madrid (WTA masters), finale

J. Henin (BEL, 1) : M. Šarapova (RUS, 6) 5 :7, 7:5, 6:3

Belgijska tenisačica Justine Henin je igralka, ki z zlatimi črkami piše zgodovino teniške igre. Prva igralka sveta je na najboljši možen način sklenila sezono izjemnih uspehov in postala sploh prva igralka po Martini Hingis iz leta 1997, ki je v eni sezoni osvojila več kot deset prestižnih turnirjev. V madridskem finalu se ji je tokrat zoperstavila Rusinja Marija Šarapova , ki v letošnji sezoni ni bila ravno v vrhunski formi, na sklepnem turnirju v Madridu pa je znova dokazala, da še vedno kroji sam vrh svetovnega ženskega tenisa. Odlična Rusinja s stalnim prebivališčem v ZDA, ki do finalnega obračuna ni izgubila niti enega niza, je dobila prvi niz s 7:5, tudi ob začetku drugega pa je delovala bolj navdahnjeno in marsikdo je že pomislil, da bo Šarapova tista, ki bo na koncu dvignila pokal za zmago. A Justine Henin je, kot že ničkolikokrat, dokazala, da igra najbolje ravno v trenutkih, ko je to najbolj potrebno. Po trdem boju je Belgijka dobila drugi niz s 7:5, v tretjem pa se je igra prelomila v sedmi igri, ko je Heninova odvzela servis Šarapovi in povedla s 4:3.


Justine Henin © AFP

 

Maratonski obračun, ki je trajal kar 3 ure in 24 minut , je postavil nov mejnik v zgodovini finalnih obračunov turnirja masters, saj finalni obračun še nikoli ni trajal tako dolgo kot letos. Heninova je po trdem boju dobila še zadnji dve igri in se zasluženo veselila nove velike zmage. S novo turnirsko zmago je njen bančni račun debelejši še za milijon ameriških zelencev, samo v letošnji sezoni pa je Heninova s turnirskimi nagradami skupno zaslužila rekordnih nekaj več kot pet milijonov dolarjev!

 

Zadnjih pet zmagovalk

2003: Kim Clijsters (Bel)
2004: Marija Šarapova (Rus)
2005: Amelie Mauresmo (Fra)
2006: Justine Henin (Bel)
2007: Justine Henin (Bel)

Heninova je masters osvojila še drugič zaporedoma, letos pa se je veselila tudi zmag na turnirjih grand slam v Franciji in ZDA . Belgijka je zmagala že na 26 zaporednih obračunih in obenem postala prva igralka po Steffi Graf leta 1989, ki ni izgubila niti ene tekme po turnirju v Wimbledonu. "V tretjem nizu sva bíli predvsem psihološki boj. Obračun je bil izjemno zahteven, obe sva bili izmučeni. Sicer pa kar ne morem verjeti vsemu, kar se dogaja. Počutim se kot v sanjah," je povedala nesporna številka ena svetovnega ženskega tenisa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.