Šport
10 ogledov

Henry bo pojasnjeval Sarkozyju

Henry in Domenech si po ponedeljkovi tekmi nista izmenjala pogleda. (Foto: Reute Žurnal24 main
Francozi so odšli domov, a še naprej ostajajo v središču pozornosti. Fifa razmišlja o kazni Domenechu, francoski predsednik Sarkozy pa se bo sestal z Henryjem, da bi mu ta pojasnil, kaj se je dogajalo v JAR.
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy na sredini seji francoske vlade razpravlja o neuspehu reprezentance na SP. Za tem se bo srečal s Thierryjem Henryjem, da bi mu ta razložil, kaj se je dejansko dogajalo v njihovem taboru v JAR. "Henry je sam poklical predsednika in dejal, da bi se rad čim prej srečal z njim," sporočajo iz predsednikovega urada.

Iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so sporočili, da se še niso odločili, kako bodo oziroma če sploh bodo ukrepali proti francoskemu selektorju Raymondu Domenechu, ki po tekmi z Južnoafriško republiko – galski petelini so izgubili z 1:2 – ni hotel seči v roko selektorju bafane bafane, Carlosu Albertu Perreiri. Domenech je tako prekršil Fifine smernice v zvezi s pošteno igro oziroma fair playem, ko je osorno zavrnil rokovanje s Parreiro po torkovem porazu v Bloemfonteinu; ta je za obe reprezentanci pomenil konec letošnjega mundiala.

Domenech, ki je tako vodil zadnjo tekmo na klopi Les bleusa, je Parreiri obrnil hrbet in odkimaval, medtem ko ga je slednji poskušal spraviti k pameti. Predstavnik Fife Pekka Odriozola je dejal, da za zdaj proti muhastemu Francozu ne poteka noben disciplinski postopek. Disciplinska komisija Fife bo najprej pregledala poročili glavnega sodnika in delegata ter preučila videoposnetek tekme, preden se bo odločila, ali bo proti Domenechu sprožila disciplinski postopek ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.