Šport
24 ogledov

Hercog: "Moji cilji segajo še precej višje"

Žurnal24 main
Sanj o prvem portoroškem finalu je konec tudi za našo najboljšo teniško igralko, Polono Hercog. V treh nizih je bila od 19-letne Mariborčanke boljša nekdaj peta igralka sveta, Ana Čakvetadze.
Kondratijeva in Uhlirova zmagovalki med dvojicami
Rusinja Maria Kondratijeva in Čehinja Vladimira Uhlirova sta zmagovalki turnirja dvojic Banka Koper Slovenija open v Portorožu. V finalu sta premagali Rusinjo Ano Čakvetadze in Novozelandko Marino Erakovic s 6:4, 2:6 in 10:7. Uhlirova se je veselila svojega četrtega naslova WTA med dvojicami, Kondratijeva pa je zmagala prvič. Za naslov sta zmagovalki prejeli 11.000 dolarjev.

Najboljša slovenska igralka Polona Hercog se ni uspela uvrstiti v finale teniškega turnirja Banka Koper Slovenija open v Portorožu. V polfinalu jo je premagala Rusinja Ana Čakvetadze z 0:6, 6:2 in 6:2.

19-letna Mariborčanka je ostala korak prekratka do ponovitve največjega uspeha v karieri - nastopa v finalu turnirja WTA. Po več kot prepričljivo osvojenem prvem nizu s 6:0 je v naslednjih dveh osvojila le še štiri igre in uvrstitve v zaključno dejanje 220.000 dolarjev vrednega turnirja se je veselila 23-letna Rusinja, ki je bila leta 2007 že peta igralka na svetu.

"Ona je v drugem in tretjem nizu igrala res fenomenalno. Enostavno nisem imela odgovora za to njeno igro, saj mi začetni udarec ni šel najbolje, predvsem pa je tekmica zadevala z vseh položajev, tako da bi morala odigrati zares sanjsko, če bi hotela zmagati. Čeprav sem zadnje tri dvoboje tu v Portorožu odigrala zelo dobro, se na trenutke še lovim na tej podlagi. Ana je vendarle vrhunska igralka, nekoč že top 5 na svetu, predvsem pa je dovolj izkušena," je po dvoboju dejala Hercogova, ki je doslej le enkrat igrala v finalu turnirja WTA, letos februarja, ko je v Acapulcu izgubila proti Venus Williams.

Malokdo bi si po 'kravati' v prvem nizu, vodstvu z 1:0 v drugem ter trem žogam za odvzem servisa v drugi igri mislil, da se bo dvoboj razvil, kot se je po uri in 48 minutah. "Upala sem, da se bo tekmica zlomila, da ne bo zdržala v takšnem ritmu, vendar padcev ni imela. Tistih nekaj priložnosti, ki so se mi ponudile, jih nisem izkoristila, nato pa mi ni več dala dihati," je bila slikovita Hercogova, ki Portorož zapušča z denarno nagrado v višini 10.000 dolarjev ter novimi 130 točkami, ki jo bodo močno približale doslej najvišji uvrstitvi na lestvici WTA, 48. mestu.

Navkljub porazu mlada Mariborčanka ni bila nezadovoljna z bivanjem na slovenski obali. "Uvrstitev v polfinale je zagotovo lep dosežek, toda moji cilji segajo še precej višje. Nikamor se mi ne mudi, grem korak za korakom, saj sem še dovolj mlada in pred menoj je še veliko sezon in turnirjev," je dodala Hercogova, ki si bo naslednji teden vzela počitek, nato zaigrala v Koebenhavnu in se čez tri tedne odpravila preko lužo, kjer jo čaka nastop v New Havnu ter nato odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Več kot presrečna je bila s svojo prvo uvrstitvijo v finale po dveh letih Ana Čakvetadze. "Takšnega dosežka nisem pričakovala. Finale je lepa nagrada za trud, ki ga vlagam za preboj nazaj med najboljše igralke sveta. Po slabem začetku sem se v nadaljevanju zbrala in odigrala, tako kot znam," je povedala 23-letna Ana Čakvetadze, ki se bo v finalu v nedeljo ob 20. uri potegovala za osmi naslov na turnirjih WTA, ko ji bo nasproti stala Johanna Larsson, ki je po predaji Ksenie Pervak v finale napredovala po zgolj enem odigranem nizu. 19-letna Švedinja je po uvrstitvi v četrtfinale Prage prejšnji teden, kar je bil njen doslej največji uspeh v karieri, tako dosegla še en vrhunski rezultat.

Čakvetadzejeva trenutno zaseda 103. mesto na lestvici WTA, Larssonova pa 84. Zmagovalka finala bo odšla domov bogatejša za 37.000 dolarjev, poraženka pa bo prejela ček za 19.000 dolarjev.

Banka Koper Slovenia open, polfinale:

Turnir posameznic, polfinale:

Ana Čakvetadze (Rus)
: Polona Hercog (Slo/7) 0:6, 6:2, 6:2

Ksenia Pervak (Rus) : Johanna Larsson (Šve) 6:2, 1:0, b.b.

Turnir dvojic, finale:


Maria Kondratijeva/Vladimira Uhlirova (Rus/Češ/2) : Ana Čakvetadze/Marina Erakovic (Rus/NZl) 6:4, 2:6, 10:7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.