Šport
3 ogledov

Hercog: Na travi lahko presenetim

Polona Hercog se počasi prebija med najboljše teniške igralke na svetu. (Foto: R Žurnal24 main
Na drugem grand slam turnirju sezone v tenisu v Roland Garrosu je slovenska javnost bolje spoznala mlado Mariborčanko Polono Hercog, ki je prišla do uspeha kariere.

Osemnajstletna teniška igralka Polona Hercog je premierno zaigrala na enem od turnirjev za grand slam in v enem tednu nanizala kar štiri zmage ter se po uspešnih kvalifikacijah prebila do drugega kola, kjer je po trdem boju izgubila proti izkušeni domačinki Aravane Rezai. Štajerka vsekakor še ni rekla zadnje besede.

Prvič ste zaigrali na turnirju za grand slam in tako zablesteli. Kaj vas je v Parizu najbolj navdušilo?
Vzdušje na turnirju je res fenomenalno. Zapomnila si bom vse dogajanje v Parizu. Še toliko lepši vtis je name naredil zaradi dobre igre, ki sem jo prikazala v francoski prestolnici.

Je bila trema ob prvem nastopu velika?
Malo treme je bilo. Kmalu se navadiš tudi na to. Še posebej po zmagi pa trema hitro mine.

Na največjih turnirjih je priložnost, da se spoznate z najboljšimi igralkami. S kom vse ste se družili?
Veliko se družim z Madžarko Agnes Szavay, ki že zdaj velja za eno boljših igralk na turneji. Tudi v Parizu mi je dala nekaj nasvetov. Zame je to zelo pomembno. Komaj že čakam nastop na naslednjih turnirjih za grand slam.

Vzornica Polone Hercog je bila Belgijka Justine Henin, med aktivnimi igralkami pa nima vzornice. © Reuters

 

V enem tednu ste odigrali kar pet dvobojev. Vas je proti Aravane Rezai fizično pobralo?
Proti izkušeni nasprotnici so mi manjkale predvsem izkušnje, morda je bila kriva tudi prevelika želja po zmagi. Prelomilo se je v tretjem nizu, ko sem zamudila priložnost za brejk in pobeg. Ona je izkoristila vsako mojo slabost in prav vsako priložnost. Jaz ne, niti v drugem niti v tretjem nizu.

 
 

Pri ženskah je moja favoritinja Dinara Safina. V moški konkurenci držim pesti za Federerja, vendar pa menim, da je Nadal kljub vsemu premočan.

Polona Hercog o favoritih v Parizu

 
Izkazali ste se s servisom. Je to vaše najmočnejše orožje?
Poleg servisa se lahko najbolj zanesem tudi na forhend. Na vsaki tekmi mi prineseta veliko točk. Šibka sem še na bekhendu, pa tudi pri vračanju servisa imam še rezerve.

Sledi prehod s peska na travo in grand slam v Wimbledonu. Pričakovanja?
Lani sem na mladinskem turnirju igrala prvič na travi. Niti ni bilo tako slabo. Moja "podlaga" je pesek, vendar pa sem prepričana, da bi s svojim slogom igre lahko presenetila tudi na travi. Dobro se počutim v igri, kjer veliko spreminjam način in ritem igre. Rada tako prihajam na mrežo kot igram za osnovno črto. V Wimbledonu bo vse odvisno od same priprave na travo in žreba. Čakajo me tudi kvalifikacije.

Trenutno na lestvici WTA zasedate 167. mesto. Kakšen je cilj do konca sezone?
Moja želja je do konca leta priti pod stoto mesto. S točkami iz Pariza bi se morala prebiti okoli 130. mesta. Poleg tega mi ni treba braniti veliko točk iz prejšnje sezone, tako da je cilj povsem realen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.