Šport
4 ogledov

Hercog: Safina je premagljiva

Polona je najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA na 59. mestu. (Foto: Nik Ro
1/12
Žurnal24 main
Vse štiri Slovenke so izpadle že v prvem kolu Odprtega prvenstva Slovenije v Portorožu. Pogovarjali smo se s Polono Hercog, ki meni, da je Dinara Safina premagljiva.
 
 

Na začetku je bilo veliko živčnosti, čeprav sem bila prav na začetku tudi najbolj zbrana.

Polona Hercog

 
Slovenske teniške igralke so posamične dvoboje na turnirju v Portorožu končale v prvem kolu. Kot zadnja je izpadla še največji letošnji slovenski up Polona Hercog . Od 18-letne Hercogove, ki je v zadnjih mesecih močno napredovala na lestvici WTA, lani je v Portorož prispela kot 206. igralka sveta, letos pa že kot številka 80, je poln stadion v Portorožu pričakoval prvo slovensko zmago na turnirju letos, a se je vse zalomilo pri njenem vodstvu s 5:2 v prvem nizu. Italijanka Alberta Brianti je v nadaljevanju povsem onemogočila igro prvega slovenskega loparja v Portorožu in zmagala s 7:5 in 6:4.

Kje vidite vzroke za preobrat, potem ko ste imeli praktično že dobljen prvi niz?

Taktično dvoboja nisem dobro odigrala. Preprosto nisem odigrala tako, kot bi morala. Za menoj je izjemen zmagoviti niz na pesku in žal mi je, da se je končal ravno pred domačimi navijači. Domače občinstvo je vedno najboljše, a danes sem bila preveč živčna. Zdaj vsaj upam, da bom med dvojicami lahko naredila kaj več.

 

V sredo v Pororožu

Polona Hercog bo v paru s Hrvatico Petro Martić ob 16.30 odigrala dvoboj drugega kola turnirja dvojic, v prvem kolu dvojic pa bo ob 17.30 nastopila še Maša Zec Peškirič, ki bo igrala skupaj z lansko zmagovalko turnirja med posameznicami, Italijanko Saro Errani. Na osrednjem igrišču se bo predstavila tudi prva nosilka Dinara Safina. V dvoboju drugega kola bo lopar prekrižala z rojakinjo, kvalifikantko Ksenijo Pervak.

Dvoboj ste začeli odlično, potem pa ste postali nervozni. Dvakrat ste poklicali celo trenerja. Ste se držali njegovih navodil?
Na začetku je bilo veliko živčnosti, čeprav sem bila prav na začetku tudi najbolj zbrana. Potem nekako ni šlo po mojih načrtih. Alberta je izkoristila čisto vsako priložnost, jaz pa le redkokatero. Trener mi je rekel, naj serviram tudi na njen forhend, vendar pa mi je Italijanka nekajkrat tako močno in natančno vrnila servis, da nisem mogla prav nič narediti in potem sem veliko več servirala na njen bekhend. Hkrati tudi nisem imela rešitve na njen slize.

Vas je njena igra presenetila ?
Ne. Vedela sem, da je dobra na betonu. Ne vem, ali bo sposobna še ene take predstave v naslednjih dneh. Poudarjam, da je igrala odlično in je zasluženo zmagala. To ni bila moja stoodstotna predstava.

Lani ste v Portorož prišli kot 206. igralka, letos ste že na 80. mestu. Kakšni bodo cilji v nadaljevanju sezone?
Želim si izboljšati igro in taktiko na betonu. Vseskozi sem igrala na pesku, kjer se počutim bolj domače. Letos mi ni treba braniti veliko točk. Želim si med prvih 50. Če se bom dobro počutila na betonu, potem je cilj vsekakor mogoče uresničiti.

Polona je na letošnji turnir v Portorožu pripotovala kot 80. igralka sveta, kar je za kar 126 mest bolje kot leto prej. © Nik Rovan

 
Dvakrat ste v Portorožu izpadli v 1. krogu. Vas bo morda to spodbudilo, da se pred edinim slovenskim WTA-turnirjem začnete že prej prilagajati na beton?
Vse bo odvisno od tega, kako bom uvrščena. Pred Portorožem so na sporedu le turnirji na pesku in je to težko uskaditi s treningom na betonu. Preprosto za to zmanjka časa.

Lahko kakšna igralka Safini vzame vsaj niz?

Menim, da lahko. Res je Dinara odlično pripravljena, njena igra je fenomenalna, na prvi pogled je sklepati, da jo je nemogoče premagati, celo odvzeti niz. Vendar pa so igralke, ki so na turnirju, ob dobrem dnevu tega sposobne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.