Šport
16 ogledov

Hercog: "Želim zmagati v Portorožu"

Hercogova je spet izpadla zelo zgodaj, tokrat sicer proti 18. igralki sveta. (Fo Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila med štiri najboljše na turnirju Banka Koper Slovenija open v Portorožu. V četrtfinalu je premagala Švicarko Stefanie Vögele.
Jelena Janković, druga igralka sveta, ki si je v četrtek poškodovala gleženj, je morala danes odpovedati nastop v četrtfinalu turnirja dvojic. Navkljub poškodbi pa Jankovićeva ostaja v Portorožu in bo v soboto na voljo tudi ljubiteljem tenisa. Ob 17. uri bo v šotoru poleg stranskih igrišč podpisovala avtograme.

19-letna Polona Hercog je postala prva favoritinja za končno zmago, saj je po polomu nosilk najvišjeuvrščena igralka med še sodelujočimi (55.). Poleg tega je Hercogova zabeležila tudi svojo drugo najboljšo uvrstitev na turnirjih WTA. Višje je segla le letos februarja, ko je v Acapulcu nastopila v finalu turnirja istega ranga kot je portoroški.

"Ta uspeh je zagotovo lep dosežek, vendar moja pričakovanja segajo veliko dlje. Tukaj v Portorožu zagotovo do končne zmage. Zavedam se, da sem sposobna doseči še veliko več, zelo pa sem zadovoljna tudi z napredkom, ki sem ga pokazali na tej podlagi," je po dvoboju povedala Polona Hercog.

Začetek partije ni bil nič kaj spodbuden. Trema pred domačo publiko in pomembnostjo dvoboja je Hercogovi praktično 'zavezala' roki, tako da je imela 20-letna Švicarka, 98. na lestvici WTA, odprto pot do vodstva s 4:1. A podobno se je Mariborčanki zgodilo že v dvoboju s Katarino Srebotnik in tako kot v prejšnjem krogu, se je Hercogova tudi tokrat še pravočasno otresla pritiska. Dobila je šest od naslednjih sedmih iger in zaključila prvi niz s 7:5. V drugem je imela pri 5:4 servis za zmago, vendar ga je zapravila. A le za kratko, saj je že v naslednji igri znova odvzela začetni udarec tekmeci in v dvanajsti igri dokončala delo.

"Začela sem malo počasneje, saj običajno potrebujem nekaj iger, da ujamem ritem in da spoznam tekmico. Bila sem kar malce sramežljiva pokazati svojo igro. A nato sem se sprostila, osredotočila sem se na svojo igro, narasla je tudi samozavest in na koncu se je vse dobro izteklo," je dejala Hercogova.

"Publika je bila izjemna, zelo me je spodbujala, trener pa mi je med dvobojem ves čas ponavljal naj bom hrabra, odločna in naj igram čim bolj napadalno. Veliko lažje je bilo, ko mi je stekel prvi servis, ki je proti igralki, ki na drugi začetni udarec vrši velik pritisk, toliko pomembnejše," je dodala Hercogova.

Poleg Hercogove so se v polfinale uvrstile še Švedinja Johanna Larsson (84. na lestvici WTA) ter Rusinji Ksenia Pervak (99.) in Ana Čakvetadze (103.). Medtem ko je 21-letna Švedinja nadvse prepričljivo prišla do svojega največjega uspeha v karieri (6:3, 6:2), sta morali Rusinji odigrati po tri nize. Ana Čakvetadze, ki je bil pred leti že peta igralka na svetu, je proti šesti nosilki Veri Duševini rešila celo dve zaključni žogici, preden je zmagal s 7:5 v tretjem nizu. Podobno izenačen pa je bil tudi dvoboj med Ksenio Pervak in Anastazijo Jakimovo, ki se je v četrtfinale uvrstila po poškodbi Srbkinje Jelene Janković. Jakimova je v glavni turnir prišla skozi kvalifikacije, v petih partijah pa le enkrat ni igrala tri nize. Tokrat se ji ni izšlo, tako da si je dvoboj z Johanno Larsson za vstop v finale zagotovila 19-letna Ksenia Pervak.

Banka Koper Slovenija open:

Turnir posameznic, četrtfinale:

Johanna Larsson (Šve) : Anastazija Pavljučenkova (Rus/3) 6:3, 6:2
Ana Čakvetadze (Rus) : Vera Duševina (Rus/6) 2:6, 6:3, 7:5
Ksenija Pervak (Rus) : Anastazija Jakimova (Blr) 6:2, 2:6, 6:1
Polona Hercog (Slo) : Stefanie Vögele (Švi) 7:5, 7:5

Turnir dvojic, polfinale:

Maria Kondratijeva/Vladimira Uhlirova (Rus/Češ/2) : Jelena Janković/Aleksandra Krunić (Srb) b.b.
Ana Čakvetadze/Marina Erakovic (Rus/NZl)
- Anastazija Pavljučenkova/Anastazija Rodionova (Rus/Avs/3) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.