Šport
17 ogledov

Hercogova brez težav v finale

polona hercog charleston Reuters
Polona Hercog je tudi v polfinalu turnirja v Bastadu potrdila sijajno formo in gladko z 2:0 v nizih odpravila Mono Barthel. Mariborčanka bo naslov na Švedskem branila proti Mathilde Johansson.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v finale teniškega turnirja WTA v Bastadu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Hercogova je v polfinalu po eni uri gladko odpravila sedmopostavljeno Nemko Mono Barthel s 6:1 in 6:3.

Hercogova, 86. na svetu, je popolnoma nadigrala 41. igralko z lestvice WTA Barthelovo. V prvem nizu je tekmici prepustila vsega igro, v drugem pa je temelje zmagi in uvrstitvi v finale postavila v četrti igri, ko je odvzela servis tekmici in povedla s 3:1.

Hercogova bo lansko zmago na tem turnirju branila proti Francozinji Mathilde Johansson. Slednja je v prvem polfinalu s 6:4 in 6:4 odpravila Švedinjo Johanno Larsson. Hercogova in Johanssonova, 83. na lestvici WTA, sta se doslej pomerili enkrat, in sicer pred štirimi leti v Civitavecchii. Takrat je gladko slavila Mariborčanka.

Iz tekme v tekmo močnejša

"Po smoli s poškodbami v letošnji sezoni je res lep občutek, ko lahko na igrišču brez težav odigraš to, kar moraš. Iz tekme v tekmo sem močnejša, predvsem pa končno igram brez bolečin. Današnji dvoboj je z rezultatskega vidika sicer bil dobljen lahko, vendar pa sem za to morala biti celo tekmo stoodstotno zbrana, saj sem vedela da Moni ne smem pustiti, da prevzame pobudo. Veselim se jutrišnjega finala in skušala bom seveda končati turnir na enak način kot lani," je dejala Hercogova.

Bastad, polfinale, WTA (220.000 USD):

Polona Hercog (Slo) : Mona Barthel (Nem/7) 6:1, 6:3
Mathilde Johansson (Fra) : Johanna Larsson (Šve) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.