Šport
36 ogledov

Hercogova izenačila na 1:1

Peškiričeva je izgubila uvodni dvoboj slovenske reprezentance. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po prvem dnevu prvega kola svetovne skupine pokala Fed med Slovenijo in Nemčijo v Mariboru je bil izid izenačen na 1:1.

Slovenski reprezentantki sta v dvorani Lukna v Mariboru prikazali všečen in kakovosten tenis, ki je Poloni Hercog zadostoval za zmago proti Julii Goerges (7:5, 6:4), Maši Zec Peškirič pa za poraz po slabih dveh urah igre proti 24. igralki sveta Andrei Petkovic (6:3, 6:4).

V nedeljo sta na sporedu še dva dvoboja posameznic ter na koncu igra parov. Spored se bo začel že ob 12. uri s predstavo najboljših igralk, Polone Hercog in Andree Petkovic. Nato je predviden dvoboj Maša Zec Peškirič - Julia Goerges, v dvojicah pa bosta Slovenijo verjetno zastopali Katarina Srebotnik in Polona Hercog.

Že v prvem dvoboju je morala štiriindvajseta igralka sveta Andrea Petkovic pokazati vse svoje znanje za na papirju dokaj prepričljivo zmago. Toda kot je tudi sama priznala po partiji, je bilo na terenu veliko bolj tesno in napeto. Nemka, sicer rojena v BiH, je dobila nekaj odločilnih točk, ki so dvoboj po uri in 57 minutah prevesile na njeno stran.

"Ni bilo prav nič lahko. Pričakovala sem težak dvoboj, saj Mašo zelo dobro poznam in čeprav se dve leti nisva srečali na turnirjih, vem, da je zelo napredovala. Njena težava je le v tem, da ne verjame vase. Če si bo z nekaj dobrimi dvoboji in zmagami dvignila samozavest, sem prepričana, da se lahko prebije med prvih sto igralk na svetu," je bila polna hvale na račun vrstnice in dobre prijateljice 23-letna Petkoviceva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Njeno mnenje je potrdila tudi Jeseničanka, ki je leto 2011 začela dokaj neuspešno. "Zadovoljna sem s svojo igro, saj sem se dobro borila. Na začetku sem bila malce v krču, ob koncu pa mi je žal dvojnih napak. A ne glede na poraz je moja igra dobra popotnica za nedeljski dvoboj, glede na to, da je bil to moj prvi nastop letos na pesku, pa pozitivno gledam tudi na nadaljevanje sezone," je dejala 147. igralka na svetu.


V drugem dvoboju je 20-letna Polona Hercog pokazala veliko samozavesti in navkljub pritisku domače publike in pomembnosti nastopa strla odpor Goergesove, ki je na lestvici WTA uvrščena trinajst mest pred njo. Mariborčanka je imela zelo visok odstotek prvih začetnih udarcev (73 odstotkov), dosegla je pet asov, in bila na koncu zelo zadovoljna s svojo prvo zmago v 2011. "Veliko lažje je igrati, če imaš eno močno orožje. To je bil danes moj servis in upam, da bo jutri tudi. Dokazale smo, da smo povsem enakovredne tekmice Nemkam, zato bo v nedeljo še zelo zanimivo," meni Hercogova.

Zadovoljen pa je tudi kapetan Iztok Božič. "Dejal sem, da če nam bodo ponudile roko, jo bomo zgrabili. Danes smo jo odnesli pol, jutri pa upam, da še drugo polovico. Imamo namreč aktiven rezultat, obe igralki sta dokazali, da sta dobro pripravljeni, zato z optimizmom zrem v prihodnost."

Maribor, pokal Fed:
Slovenija : Nemčija 0:1

Sobota:
Maša Zec Peškirič : Andrea Petkovic 3:6, 4:6
Polona Hercog - Julia Goerges 7:5, 6:4

Nedelja:
Polona Hercog – Andrea Petkovic
Maša Zec Peškirič – Julia Goerges
Katarina Srebotnik/Polona Hercog – Tatjana Malek/Anna Lena Groenefeld

Svetovna skupina:

Hobart: Avstralija - Italija 1:1
Jarmila Groth : Francesca Schiavone 6:7 (4:7), 6:3, 6:3
Samantha Stosur : Flavia Pennetta 6:7 (5), 7:6 (5), 4:6

Moskva: Rusija - Francija 0:2
Svetlana Kuznjecova : Alize Cornet 6:3, 3:6, 4:6
Marija Šarapova : Virginie Razzano 3:6, 4:6

Bratislava: Slovaška - Češka 0:2
Daniela Hantuchova - Lucie Šafarova 5:7, 1:6
Dominika Cibulkova - Petra Kvitova 2:6, 3:6

Antwerpen: Belgija - ZDA 2:0
Yanina Wickmayer - Bethanie Mattek-Sands 6:1, 7:6 (6)
Kim Clijsters - Melanie Oudin 6:0, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.