Šport
25 ogledov

Hercogova kljub porazu na turnir, Murrayju Brisbane

Polona Hercog maj 2011 Reuters
Mariborčanka Polona Hercog, tretja nosilka kvalifikacij teniškega turnirja WTA v Sydneyju, je v tretjem kolu izgubila z Jekaterino Makarovo iz Rusije z 1:6 in 3:6. Kljub temu bo kot srečna poraženka nastopila v glavnem turnirju, kjer jo v prvem kolu čaka Francozinja Marion Bartoli, deveta igralka svetovne lestvice in osma nosilka.

"Glede na to, da se mi danes ni najbolje izšlo v tretjem kolu kvalifikacij, pa sem le imela malo sreče in sem se v glavni turnir uvrstila kot 'lucky loser', tako da bom jutri zaigrala proti Marion Bartoli. Danes počutje na igrišču ni bilo na vrhuncu, zato je bil tudi rezultat temu primeren. V drugem nizu sem sicer imela priložnosti, da se vrnem, a mi jih ni uspelo izkoristiti. Proti Bartolijevi sem se že pomerila tako na pesku kot tudi na betonu, tako da se že poznava. Vsekakor sem vesela, da se je vse skupaj zame dobro odvilo," je dejala Polona Hercog. V prvem kolu kvalifikacij je premagala Romunko Eleno Bogdan s 7:6 (3), 6:1, v drugem pa 17-letno Avstralko Viktorijo Rajicic s 7:5 in 6:4.

Dvoboj z Makarovo je izgubila po vsega uri in devetih minutah. Izkoristila je manj kot polovico svojih prvih servisov (47 odstotkov), tekmica pa 70 odstotkov. Prav tako je imela Hercogova osem priložnosti za odvzem servisa, izkoristila je le eno, Rusinja pa je v točke pretvorila pet od devetih tovrstnih priložnosti.

Prva nosilka turnirja posameznic je Danka Caroline Wozniacki, druga pa Čehinja Petra Kvitova. Igralki sta na prvem in drugem mestu lestvice WTA; Hercogova je kot najboljša Slovenka na 36. mestu. Andreja Klepač, druga Slovenka v kvalifikacijah posameznic, je izpadla že v sobotnem drugem kolu. V nedeljo se je skupaj s Poljakinjo Alicjo Rosolsko v prvem kolu glavnega turnirja dvojic pomerila z drugima nosilkama Američankama Liezel Huber in Liso Raymond in izgubila z 2:0 v nizih. Prvi nosilki tega dela tekmovanja sta Velenjčanka Katarina Srebotnik in Kveta Peschke.

Murray dobil ogrevanje za OP Avstralije

Britanec Andy Murray, prvi nosilec, je v finalu teniškega turnirja v avstralskem Brisbanu premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, sicer tretjega igralca tekmovanja, s 6:1 in 6:3. Murray, četrti na lestvici ATP, si je s svojo 22. turnirsko zmago pripravil lepo popotnico pred odprtim prvenstvom Avstralije, prvim turnirjem za grand slam v sezoni, kjer je lani in predlani izgubil šele v finalu.

Za zmago v finalu v Brisbanu je potreboval vsega 66 minut in je Dolgopolovu oddal le štiri igre. "To je bil moj prvi turnir z novo ekipo, ki jo kot trener vodi Ivan Lendl. Vse skupaj se je začelo izvrstno, zabavamo se in obenem tudi trdo delamo. Prvi izidi že kažejo, da smo dobro na poti in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo," je pojasnil Škot Murray.

Predaja Pennette, zmaga Jiejeve

Kitajka Zheng Jie je osvojila teniški turnir WTA v Aucklandu na Novi Zelandiji (220.000 dolarjev nagradnega sklada). V finalu je igrala z Italijanko Flavio Pennetto. Po izidu z 2:6, 6:3 in 2:0 je Pennetta zaradi poškodbe hrbta dvoboj predala. Kitajka je osvojila svoj četrti turnir WTA in prvega po šestih letih, ko je zmagala v Stockholmu.

Pennetta, 20. igralka svetovne lestvice, je zaradi poškodbe hrbta že odpovedala turnir posameznic v Sydneyju, kjer pa upa na nastop med dvojicami, da bi prišla v boljšo formo pred OP Avstralije, ki se bo začelo 16. januarja. Na uvodnem turnirju za veliki slam sta lani Pennetta in Argentinka Gisela Dulko zmagali med dvojicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.