Šport
15 ogledov

Hercogova klonila v drugem kolu

polona hercog osvojila bastad EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v kalifornijskem Carlsbadu pri San Diegu z nagradnim skladom 721.000 dolarjev v drugem kolu izgubila z Rusinjo Vero Duševino, ki je dvoboj s 16. nosilko dobila s 4:6, 6:1 in 6:4.

"Tokrat sem izgubila dolgo tekmo, v kateri sem imela nekaj priložnosti, ki jih pa nisem uspela izkoristiti. V prvem nizu sem unovčila vse in prišla do vodstva s 6:4, čeprav igra ni bila ravno najboljša. Skozi celoten dvoboj sem iskala pravi ritem, vendar ga nikakor nisem ujela. Nekajkrat me je tudi servis pustil na cedilu, naredila sem nekaj napak preveč. Ponovno je bilo vetrovno in včasih zaradi tega nisem bila dobro postavljena za udarec. To je bil moj prvi turnir na betonu v ZDA, tako da je bil tudi bolj pripravljalne narave. Jutri najverjetneje potujem v Toronto, kjer se bom poskusila še bolje pripraviti," je dejala Hercogova.

Hercogova je bila v uvodnem kolu boljša od Natalie Grandin iz Južnoafriške republike. V drugem pa je morala priznati premoč Veri Duševini. Rusinja je izgubila prvi niz, Hercogova nato prepričljivo drugega, v tretjem pa je ruska tekmica vodila že s 3:0, a je Hercogovi še uspelo izenačiti na 3:3. Nato pa je po slabih dveh urah vendarle slavila Rusinja, ki si je tako v tretjem krogu priigrala nastop proti prvopostavljeni rojakinji Veri Zvonarjovi.

WTA Carlsbad, drugo kolo:

Vera Duševina (Rus) : Polona Hercog (Slo, 16) 4:6, 6:1, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.