Šport
22 ogledov

Hercogova obstala na prvi oviri!

Žurnal24 main
Za Polono Hercog je bila previsoka že prva ovira na OP Avstralije – 4:6 in 6:7 proti Anastaziji Sevastovi. Blaž Kavčič in Grega Žemlja igrata v torek. In kje so naši na lestvicah WTA in ATP?

Polona Hercog je OP Avstralije v konkurenci posameznic končala že v prvem kolu in po dveh nizih s 4:6 in 6:7. Po uri in pol igre je bila boljša na lestvici le eno mesto višjerangirana Latvijka WTA Anastazija Sevastova. Dvajsetletna Anastazija je v prvem nizu Poloni odvzela dva servisa in nato v drugem povedla s 3:0. Nato je Mariborčanka le zaigrala bolje, prešla v vodstvo s 5:4 in 6:5, a žal izgubila podaljšano igro, v kateri je Latvijka izkoristila prvo zaključno žogico. Glede na to, da je na turnirju pred OP Avstralije v Brisbanu izgubila že v uvodnem nastopu (poražena je bila tudi med dvojicami), Hercogova ob porazu v prvem kolu Melbourna še ne pozna zmage v novem letu.

O drugih dvobojih pišemo tukaj, kjer najdete tudi rezultate. Vse dvoboje pa lahko v živo spremljate s klikom tukajle.

Blaž Kavčič se bo v torek v prvem kolu pomeril s Kevinom Andersonom iz Južne Afrike. Grega Žemljo čaka Ciprčan Marcos Baghdatis. Hercogova bo v sredo moči združila s Hrvatico Petro Martić med dvojicami. Katarina Srebotnik pa spada med najboljše igralke dvojic na svetu, zato v paru s Čehinjo Kveto Peschke upravičeno cilja na prvi grand slam naslov.

Polona 47., Blaž 98.
Mariborčanka Hercogova je pred začetkom grand slama v Melbournu zasedala 47. mesto na lestvici WTA, Ljubljančan Blaž Kavčič pa 98. na lestvci ATP. Med dekleti je druga najvišje uvrščena Slovenka Maša Zec Peškirič na 141. mestu, pri fantih pa Grega Žemlja prav tako na 141. mestu. Vrha obeh lestvic ostajata nespremenjena. Pri ženskah vodi Caroline Wozniacki, pri moških pa Rafael Nadal. Danka je že v drugem kolu Melbourna, Španec igra v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.