Šport
19 ogledov

Hercogova obstala na prvi oviri

polona hercog EPA
Na teniškem turnirju WTA v New Havnu so se slovenski nastopi končali v prvem krogu.

Po porazih Katarine Srebotnik in Andreje Klepač med dvojicami je v uvodnem nastopu med posameznicami klonila še Polona Hercog, ki je morala priznati premoč peti nosilki Čehinji Karolini Pliškovi s 6:2, 6:7 (5), 2:6.

Hercogova, na 64. mestu najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA, ki se je na glavno tekmovanje v Connecticutu prebila prek kvalifikacij, se je dobro upirala precej višje postavljeni Čehinji. Osma igralka sveta je za zmago potrebovala več kot dve uri, potem ko je slovenska igralka dobila prvi niz, drugega pa izgubila po podaljšani igri. V četrtem medsebojnem dvoboju je to tretja zmaga Pliškove, Hercogova jo je ugnala le lani v Pekingu.

v New Havnu sta nastopili še dve slovenski igralki, a sta prav tako končali že v uvodnem krogu. Med dvojicami je Andreja Klepač v navezi s Španko Laro Arruabarreno izgubila s tajvansko-kitajsko navezo Chia Jung Chuang/Chen Liang s 3:6, 2:6, Katarina Srebotnik pa kot prva nosilka z Rusinjo Jeleno Vesnino morala priznati premoč Čehinji Evi Hrdinovi in domačinki Nicole Melichar s 6:1, 3:6, 6:10.

WTA Premier, Connecticut Open, 1. krog:

Karolina Pliškova (Češ/5) : Polona Hercog (Slo) 2:6, 7:6 (5), 6:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.