Šport
142 ogledov

Hercogova in Juvanova uspešni po preobratu

Polona Hercog Profimedia
Hercogova in Juvanova uspešni, Zidanškova izpadla v prvem krogu turnirja v Melbournu.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Melbournu uspešno začela pripravljalni turnir WTA pred odprtim prvenstvom Avstralije. Po izgubljenem prvem nizu je z 2:6, 6:3 in 6:3 premagala Rusinjo Margarito Gasparjan. Druga Slovenka Tamara Zidanšek je pred tem v 1. krogu klonila proti Črnogorki Danki Kovinić s 3:6 in 3:6.

Mariborčanka Hercogova, 49. igralka sveta, je na turnirju Gippsland Trophy z nagradnim skladom 447.620 ameriških dolarjev (369.000 evrov) zaostajala že z 2:6 in 1:3, a nato osvojila šest zaporednih iger in preobrnila potek srečanja. V odločilnem tretjem nizu ji je v šesti igri uspel odločilni odvzem servisa proti 125. igralki sveta za napredovanje v 2. krog.

Zidanškova je medtem v prvem nizu le enkrat oddala igro na svoj začetni udarec, kar pa je bilo dovolj za Črnogorko, ki je bila v tej statistiki zanesljiva. V drugem nizu sta igralki bili kar šestkrat neuspešni na svoj začetni udarec. Znova je bila pri tem boljša 77. igralka sveta Kovinićeva, ki so ji uspeli kar štirje "breaki" 11 mest nižje uvrščene Zidanškove.

Kot zadnja od Slovenk je nastopila Kaja Juvan, ki je premagala Kitajko Yafan Wang s 4:6, 6:1 in 6:4. Juvanova se je v prvem nizu hitro znašla v težavah, saj je v tretji igri izgubila igro na svoj začetni udarec, Kitajka pa je ponujeno priložnost izkoristila za vodstvo v nizih. V drugem nizu je sledil preobrat, saj je Juvanova hitro prišla do vodstva z 2:0 in nato še dvakrat odvzela servisno igro nasprotnici.

V odločilnem nizu je sledil tesen dvoboj, ki je naposled pripadel Slovenki, sicer 104. igralki sveta. Odločilna je bila 10. igra, ko je Juvanova še šestič na tekmi prišla do odvzema začetnega udarca kitajske nasprotnice, ki je na lestvici WTA na 96. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.