Šport
37 ogledov

Hercogova uspešna v Wimbledonu

Polona Hercog EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je bila uspešna v uvodnem dvoboju turnirja v Wimbledonu. Mariborčanka je brez izgubljenega niza v 65 minutah igre premagala 181 mest bolje postavljeno Nemko Anniko Beck s 6:2, 6:1 ter je napredovala v 2. krog tretjega turnirja za grand slam v sezoni.

Polona Hercog (265. igralka na lestvici WTA), ki se je v glavni del turnirja uvrstila skozi kvalifikacije, je nemški tekmici, 84. igralki sveta, prepustila le tri igre in je taktično zelo dobro odigrala dvoboj.

Mariborčanka, ki se v karavano vrača po težavah z zdravjem, zaradi česar je precej poslabšala svojo uvrstitev na svetovni jakostni lestvici, je tako še drugič premagala Anniko Beck, potem ko je bila od Nemke boljša tudi leta 2015 v New Havnu, takrat na trdi podlagi.

"Za današnjo zmago je bilo odločilno, da sem v glavi precej močna in poskušam kar se da dobro servirati. Mislim, da me je servis rešil v par odločilnih trenutkih. Beckova je zelo stabilna igralka, ki se zelo dobro giba, tako, da sem morala razbiti njen ritem. Mislim, da sem igrala zelo potrpežljivo," je po dvoboju sporočila Hercogova.

Štajerko v 2. krogu turnirja čaka v uzbekistanskem Taškentu rojena Američanka Varvara Lepchenko, 68. igralka sveta, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis, 26. igralke na svetovni jakostni lestvici WTA.

Enaintridesetletna Lepchenkova vodi s 3:2 v medsebojnih obračunih z mlajšo Hercogovo, ki je kar 197 mest slabše uvrščena. Nazadnje je bila Lepchenkova boljša od Hercogove lani na turnirju WTA v nizozemskem 'S-hertogenboschu, ko je na travnati podlagi slavila s 6:4, 6:0. Hercogova je proti Američanki dobila oba dvoboja na peščeni podlagi, leta 2009 v Cuneu in leta 2012 v Charlestonu, na trdi podlagi v Sydneyju (2010) in na OP Avstralije v Melbournu (2013) pa je bila boljša Lepchenkova.

Šestindvajsetletna Hercogova bo še tretjič v karieri, po turnirjih v letih 2011 in 2014, zaigrala v drugem krogu Wimbledona. Doslej se še nikoli v karieri ni prebila v 3. krog turnirja za grand slam na travnati podlagi. Na turnirjih velike četverice je bila najvišje na odprtem prvenstvu Francije leta 2010, ko je prišla do 3. kroga.

Najvišja uvrstitev Hercogove na lestvici WTA med posameznicami je bilo 35. mesto z 12. septembra 2011, lani je prvič po letu 2009 končala zunaj prve stoterice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.