Šport
26 ogledov

Hercogova uspešno skozi kvalifikacije

Še vedno najvišje uvrščena slovenska tenisačica, tudi v Linzu – Polona Hercog. ( Žurnal24 main
Polona Hercog se je sprehodila skozi kvalifikacije na WTA-turnirju v Linzu in bo igrala na glavnem turnirju. Poleg Hercogove bosta slovenske barve zastopali še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v dvojicah.

Na teniškem turnirju WTA v Linzu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev bodo nastopile tri slovenske igralke. Medtem ko se bosta Katarina Srebotnik in Andreja Klepač preizkusili samo med dvojicami, bo najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog igrala v obeh konkurencah. 

Devetnajstletna Mariborčanka je uspešno prestala dva kvalifikacijska kroga in se zanesljivo uvrstila v glavni turnir. V zadnji partiji je premagala Francozinjo Anais Laurendon, 182. igralko na svetu, s 6:4 in 6:2. V kvalifikacijah je nastopila tudi Klepačeva, ki pa je v prvem krogu pri zaostanku 4:6 in 0:1 predala dvoboj Belorusinji Tatjani Poček.

Med dvojicami sta Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke prvi nosilki, Polona Hercog pa bo moči združila z Nemko Julio Görges – v prvem krogu se bo srečala prav z reprezentančno kolegico Srebotnikovo, Andreja Klepač pa bo igrala z Romunko Sorano Cirsteo.

Po poškodbi Serene "wild card" Ani Ivanović
Srbska teniška igralka Ana Ivanović bo po odpovedi druge teniške igralke sveta Američanke Serene Williams zaradi poškodbe stopala nastopila na teniškem turnirju v Linzu, saj so ji prireditelji turnirja podelili "wild card". Ivanovićeva je na turnirju v Linzu zmagala oktobra 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.