Šport
26 ogledov

Hercogova v finalu Palerma

polona hercog osvojila bastad EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog si je z novo prepričljivo zmago priigrala finale WTA turnirja v Palermu. V polfinalu je odpravila domačinko Flavio Pennetto, sicer prvo nosilko turnirja.

Hercogova, ki je minuli teden osvojila turnir v švedskem Bastadu, nadaljuje z dobro igro na peščenih igriščih. Tokrat je v polfinalu v dveh nizih s 6:2 in 6:2 premagala 21. igralko sveta Pennetto. Polona je odlično začela dvoboj in že po nekaj minutah igre je z dvema brejkoma prednosti vodila s 5:0. Domačinki je z brejkom še uspelo znižati na 5:2, toda slovenska teniška igralka je še enkrat več zlomila nasprotnico in ji odvzela servis za zmago v prvem nizu s 6:2. V drugem nizu je Polona nadaljevala z dobro predstavo in takoj prišla do vodstva z 2:0. V četrti igri drugega niza pri izidu 2:1 ji je sicer ponudila brejk priložnost, a je Italijanka ni izkoristila, nato pa je še izgubila svoj servis in na semaforju je po 50 minutah igre pisalo 6:2 in 4:1. Do konca dvoboja je Hercogova Italijanki še šestič odvzela servis in se na koncu veselila zmage z izidom 6:2 in 6:2.


"Danes sem se res odlično počutila, že od vsega začetka dvoboja sem čutila, da je danes moj dan in da bom lahko uporabila vse svoje elemente igre. Vse mi je odlično uspevalo. Res se pozna, da veliko raje igram v večernih urah, tako da, kaj naj rečem? Danes je bilo res vse za oceno pet," je po odmevni zmagi za STA povedala Hercogova.

V nedeljskem finalu turnirja v Palermu se bo Polona pomerila s špansko peščeno specialistko Anabel Medino Garrigues, sicer peto nosilko turnirja na Siciliji. "Mislim, da z njo nisem še igrala, tako da bo tudi to zame en velik izziv. Gre za igralko z ogromno izkušnjami in že štirimi turnirskimi zmagami v Palermu, tako da bo to zame le še dodaten motiv," je za isti medij še dodala najbolje uvrščena slovenska teniška igralka.

Palermo, polfinale:
Flavia Pennetta (Ita/1) : Polona Hercog (Slo/7) 2:6, 2:6

Anabel Medina Garrigues (Špa/5) : Petra Cetkovska (Češ/8) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.