Šport
20 ogledov

Hercogova v svoj drugi finale!

polona hercog bastad 2011 polfinale Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na teniškem turnirju v Bastadu na Švedskem premagala še eno stopnico in se uvrstila v svoj drugi finale v karieri.

Polona Hercog je v polfinalu Bastada s 6:2, 4:6 in 7:5 premagala Čehinjo Barboro Zahlavovo Štrycovo, za svoj prvi WTA turnir v karieri pa se bo borila proti Švedinji Johanni Larsson. Za Polono, ki je proti Čehinji dobila tretji dvoboj v tretjem medsebojnem srečanju, je po Acapulcu lani to druga uvrstitev v finale turnirja WTA.


Hercogova dvoboja ni začela posebej prepričljivo. Pri izidu 1:1 je prvič izgubila servis, toda tekmici je za to vrnila že v naslednji igri, v nadaljevanju pa dobila še štiri igre in zanesljivo prišla do vodstva v nizih z 1:0. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, Čehinji je brejk uspel že v prvi igri, toda Hercogova je izenačila na 3:3. A nato Slovenki ni uspelo več osvojiti svojega servisa, tako da je bil izid izenačen na 1:1. V tretjem nizu je Slovenka tekmici servis prvič odvzela v šesti igri, a že v naslednji prednost zapravila. Pri izidu 5:4 je imela Hercogova zaključno žogo za zmago, vendar je ni izkoristila. Uspešnejša je bila v 12. igri, ko je izkoristila tretjo in skupno četrto zaključno priložnost.

"Vesela sem, da mi je uspelo. Prvi niz sem osvojila, ker tekmica morda ni takoj dojela moje igre. Pogoji so bili zelo težki, ker je ves dan deževalo. Za obe je bilo prilagajanje na razmere težko. Imela sem svoje priložnosti tudi v drugem nizu, vendar sem šele četrto žogico za zmago izkoristila v tretjem nizu. Ves čas sem sicer verjela v zmago, toda ob nepravih trenutkih sem preveč hitela. Morala bi bolj čakati pri pripravah na točko, saj so bili pogoji taki, da ni bilo mogoče z začetne linije hitro zaključevati. To se ni obrestovalo," je povedala Hercogova.

"Želim si, da bi v finalu prikazala dobro predstavo in da bom lahko šla z igrišča z dvignjenimi rokami, kot sem šla proti Johanni Larsson že v Wimbledonu. Prvič sva se srečali, toda to je bilo na travi, kar je drugačna zgodba. Verjamem pa v zmago v finalu, vendar bom morala trdo delati, ker je zelo borbena čaka me trdo garanje," je končala ta čas najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA.

Bastad, WTA, polfinale:

Johanna Larsson (Šve) : Sofia Arvidsson (Šve) 6:3, 6:1;
Polona Hercog : Barbora Zahlavova Štycova 6:2, 4:6, 7:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.