Šport
52 ogledov

Hercogova z nekdanjo prvo igralko sveta

polona hercog EPA
Na prvem letošnjem grand slam turnirju za OP Avstralije v Melbournu bo med posameznicami nastopila le ena Slovenka, Mariborčanka Polona Hercog.

Med dvojicami bosta nastopili še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, medtem ko Slovenija po nizu let ne bo imela svojega predstavnika na glavnem turnirju v moški konkurenci. Aljaž Bedene, ki nastopa pod zastavo Velike Britanije, se bo v uvodu srečal z Američanom Stevom Johnsonom.

Hercogova in Jankovićeva sta se doslej srečali le enkrat, leta 2011, ko je v Monterreyu v Mehiki Srbkinja slavila z gladkih 2:0 v nizih.

Tridesetletna Jankovićeva je bila 2008 nekaj tednov celo prva tenisačica na svetu, trenutno pa je 21. igralka na lestvici WTA, torej je uvrščena več kot 50 mest višje od Mariborčanke. Igralki se z letom 2015 ne moreta pohvaliti - Jankovićeva je sicer dobila dva turnirja challenger in bila finalistka v Indian Wellsu - prav tako pa ne z začetkom 2016. Obe sta bili poraženi v prvem krogu; Hercogova je v kvalifikacijah Aucklanda dobila dva dvoboja in se kot srečna poraženka uvrstila v glavni del, Jankovićeva pa je hitro izpadla v Brisbanu.

Za Jankovićevo bo to 14. nastop na odprtem prvenstvu Avstralije - 2008 je igrala v polfinalu, Hercogova pa je v Melbournu doslej igrala šestkrat, le dvakrat pa se je prebila preko prvega kroga. Zmagovalka se bo v drugem krogu srečala z boljšo iz dvoboja Laura Siegemund (Nemčija) - Kiki Bertens (Nizozemska).

Đoković in Williamsova velika favorita

Prva nosilca, branilca naslova in hkrati prva favorita sta Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams. Petkratni zmagovalec Australian Opna ima za seboj briljantno sezono: zmagal je na treh od štirih grand slamov, ob tem osvojil še enajst turnirjev in leto zaključil z razmerjem zmag in porazov 82-6. Njegova prva žrtev bo Hyeon Chung iz Južne Koreje, prve težje preizkušnje pa ga čakajo v osmini finala, ko bi se lahko pomeril z domačim zvezdnikom Nickom Kyrgiosom ali Čehom Tomašem Berdychom. Na 17-kratnega zmagovalca grand slamov Rogerja Federerja lahko naleti šele v polfinalu, na drugega nosilca, Andyja Murrayja, pa v finalu.

Serena Williams ima že od US Opna težave s kolenom, vendar je vseeno prva favoritinja za sedmi naslov v Melbournu oziroma 22. na grand slamih. Začela bo proti Italijanki Camili Giorgi, najvišjeuvrščeni nepostavljeni igralki, v četrtfinalu lahko naleti na Rusinjo Marijo Šarapovo, pred tem pa še na eno nekdanjo številko ena Danko Caroline Wozniacki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.