Šport
29 ogledov

Hercogova zdravi počeno križnico

Polona Hercog OP Francije Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je ta čas na intenzivnih terapijah zaradi počene križnice, ki ji je preprečila tudi ustrezno pripravo na minuli grand slam v Rolandu Garrosu.

Težave z levim kolkom in spodnjim delom hrbta so se pri Hercogovi pojavile že v Madridu. Po vseh pregledih in slikanjih so ji zdravniki takrat priporočili tri tedne počitka, zato je tudi odpovedala nastopa na pripravljalnih turnirjih za Roland Garros, Rim in Bruselj. "Težava se je v bistvu pojavila v Madridu, a takrat nihče ni bil prepričan, za kaj točno gre, tako da ni bilo prave diagnoze. Takrat sem imela več kot deset dni počitka v upanju, da se bo poškodba pozdravila in se bom lahko čim bolje pripravila na odprto prvenstvo Francije," je uvodoma v pogovoru za STA povedala najboljša slovenska igralka, ki je na zadnji lestvici WTA na 44. mestu.

"Napotila sem se v Pariz, kjer pa se je težava ob malce večjih naporih spet pojavila. Dvoboj prvega kroga na Rolandu Garrosu sem sicer skušala odigrati po najboljših močeh, ampak bolečina se je samo stopnjevala," je razkrila Hercogova, ki je v prvem krogu OP Francije po treh nizih izgubila proti Japonki Ajumi Morita.

"Zdravniki so me zaradi bolečin vnovič napotili na pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal blago stres-frakturo na križnici. Takoj zatem smo se odločili, da moramo ukrepati in poskušati čim prej sanirati poškodbo," je pojasnila 21-letnica, ki se je zato odpravila na intenzivne terapije na Kanarski otok Tenerife, kjer ima kliniko eden bolj znanih fizioterapevtov v tenisu, Michal Novotny.

"Terapije potekajo čez celoten dan, okoli sedem ur vsak dan, kar vključuje tudi vaje s plavanjem v morju, akupunkturo in še nekaj drugih naprav. A zdaj smo se odločili, da bomo terapije naredili v sklopu 12 dni. Čez pet do šest dni me spet čaka pregled z magnetno resonanco, da bomo videli, kako se je kost zacelila," je o preživljanju časa in zdravljenju počene križnice za STA še povedala Hercogova, katere prvi cilj za preostanek sezone je, da bo popolnoma zdrava ter pripravljena na nove izzive: "Še vedno tudi ostaja upanje, da bom sposobna zaigrati v Wimbledonu in na turnirjih, ki sledijo za tem. Eden od vrhuncev sezone pa so zame seveda tudi olimpijske igre v Londonu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.