Šport
19 ogledov

Hercogovi "slovenski derbi"

Katarina Srebotnik (levo) je 233., Polona Hercog pa 43. igralka na svetu. (Foto:
1/8
Žurnal24 main
V drugem kolu najprestižnejšega teniškega turnirja v Sloveniji sta se v sredo udarili Slovenki Katarina Srebotnik in Polona Hercog. S 6:4, 6:7 (3) in 6:3 je bila po več kot dveh urah na koncu boljša Hercogova.

Prvi medsebojni dvoboj kolegic iz slovenske reprezentance, Katarine Srebotnik in Polone Hercog, je dobila deset let mlajša tekmica iz Maribora, ki je tako upravičila vlogo favoritinje glede na uvrstitev na lestvici WTA.

"Katarino zelo spoštujem, saj je ena najboljših slovenskih igralk vseh časov. Vedno je bila moja vzornica, zato je bil zame dvoboj proti njej in povrh vsega še pred domačimi gledalci res posebno doživetje. Tudi zaradi tega sem skušala prikazati čim boljšo igro in zelo sem zadovoljna, da mi je na koncu uspelo zmagati," so bile prve besede 19-letne Hercogove, sedme nosilke turnirja, ki se bo v četrtfinalu pomerila z 20-letno Švicarko Stefanie Vögele (98. na lestvici WTA), ki je v uvodnem nastopu izločila drugopostavljeno igralko Čehinjo Petro Kvitovo, v drugem krogu pa je bila boljša še od Avstrijke Tamire Paszek, zmagovalke Portoroža 2006.

Na takšnih dvobojih enostavno ne moreš zmagati, če imaš tako nizek odstotek zadetih prvih servisov, hkrati pa tekmica odlično odigra prav ta segment igre.
Katarina Srebotnik

Ko se je dvoboj po dveh izenačenih nizih prevesil v drugo uro igranja in hkrati odločilni tretji niz, je bila Hercogova zaradi svoje mladosti avtomatično v prednosti. "Dvoboj je bil izredno dolg, skoraj tri ure, tako da sem povsem izmučena. Povrh vsega je bilo na začetku še izjemno vroče. Z igro ne morem biti zadovoljna, saj nisem igrala tako kot včeraj, predvsem pa nisem zadevala prvih začetnih udarcev. Na takšnih dvobojih enostavno ne moreš zmagati, če imaš tako nizek odstotek zadetih prvih servisov, hkrati pa tekmica odlično odigra prav ta segment igre," je dejala Srebotnikova.

Glede na to, da se je Srebotnikova odločila, da bo v Portorožu igrala samo med posameznicami, je svoje nastope na slovenski obali že zaključila. O nadaljnjih korakih, predvsem o tem, ali bo še poskušala med posameznicami ali se bo posvetila igri parov, kjer je ena najboljših igralk na svetu, Srebotnikova še ni želela odgovoriti:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Trenutno vam odgovora še ne morem dati, saj želim do konca izkoristiti turnirje, na katerih lahko nastopim z zamrznjenim statusom. Borila se bom do zadnjega turnirja, ko bo konec, pa se bom odločila. Pustimo se presenetiti," je bila skrivnostna 29-letna Srebotnikova, trenutno 279. igralka med posameznicami in deseta med dvojicami. Še nekaj dni, najmanj do petka, ko so na sporedu četrtfinalni dvoboji, pa bo v Portorožu prebivala najvišjeuvrščena slovenska igralka Polona Hercog (55.). Svojo naslednjo tekmico dobro pozna in pravi:

Švicarko zelo dobro poznam, saj sva velikokrat skupaj trenirali. Igra zelo hiter in konstanten tenis, tako da bom morala dati vse od sebe, če želim napredovati.
Polona Hercog

"Gremo naprej tekmo za tekmo, kar pomeni, da je moj naslednji obračun igra dvojic, kjer želiva s Petro Martić odigrati čim bolje in se tudi v dvojicah prebiti čim višje. Švicarko, naslednjo tekmico med posameznicami, zelo dobro poznam, saj sva velikokrat skupaj trenirali. Igra zelo hiter in konstanten tenis, tako da bom morala dati vse od sebe, če želim napredovati." Polona Hercog bo v četrtek ena od dveh slovenskih predstavnic na terenih teniškega centra Marina Portorož. V prvem dvoboju z začetkom ob 16.15 bosta s Hrvatico Petro Martić igrali proti Rusinji Ani Čakvetadze in Novozelandki Marini Erakovic, ki sta v uvodnem nastopu izločili prvi nosilki turnirja. V večernem terminu se bo predstavila še Andreja Klepač, in sicer v navezi z Rusinjo Eleno Bovino, s katero bosta skušali premagati drugi nosilki Rusinjo Marijo Kondratijevo in Čehinjo Vladimiro Uhlirovo.

2. kolo WTA Portorož, ob 17.35:

Polona Hercog : Katarina Srebotnik 6:4, 6:7 (3), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.