Šport
17 ogledov

Hewitt proslavil s sinom in hčerko

1/9
Žurnal24 main
David Ferrer je dobil ATP-turnir v Aucklandu. Pred OP Avstralije igrajo še v Hobartu (WTA) in Sydneyju (WTA in ATP). Lleyton Hewitt pa je dobil ekshibicijo proti Gealu Monfilsu v Melbournu.

Avstralec Lleyton Hewitt je zmagovalec ekshibicijskega teniškega turnirja Kooyong Classic v Melbournu, tradicionalne priprave za prvi grand slam turnir sezone. V finalu je premagal Francoza Gaela Monfilsa s 7:5, 6:3. Hewitt bo v ponedeljek že 15. zapored nastopil na domačem turnirju za grand slam. V prvem kolu Melbourna se bo pomeril z Argentincem Davidom Nalbandianom. Na turnirju Kooyong Classic igrajo tudi tekmo za tretje mesto, Avstrijec Jürgen Melzer pa je premagal Rusa Nikolaja Davidenka s 7:6 (4), 6:2.

Auckland Ferreru
Španski igralec David Ferrer je dobil ATP-turnir v novozelandskem Aucklandu. V finalu je Ferrer, prvi nosilec, premagal šestopostavljenega Nalbandiana s 6:3, 6:2. Sedmi igralec sveta Ferrer je potreboval le 68 minut za finalno zmago, čeprav tudi Nalbandian do finala ni igral slabo. Argentinec, ki je trenutno 27. na lestvici ATP, namreč v prejšnjih dvobojih ni izgubil niti niza. Za Ferrera je zmaga v Aucklandu jubilejna deseta v karieri in druga na tem prizorišču po letu 2007.

Hobart Grothovi
Avstralka Jarmila Groth pa je zmagovalka turnirja WTA v domačem Hobartu. V finalu je šesta nosilka premagala Američanko Bethanie Mattek-Sands s 6:4, 6:3. Za 40. igralko sveta je bila to druga zmaga na najvišji ravni, potem ko je lani prvenec doživela v kitajskem Guangzhouju.

Sydney pa Simonu
Gilles Simon iz Francije je zmagovalec turnirja ATP v avstralskem Sydneyju z nagradnim skladom 422.000 dolarjev. V finalu je Francoz premagal četrtega nosilca, Srba Viktorja Troickega s 7:5, 7:6 (4). Za Simona je bil nastop na generalki pred uvodnim turnirjem za grand slam uspešen, saj je dosegel osmo zmago v karieri na turnirjih ATP. Obenem pa je Francoz dosegel že peto zmago v medsebojnih dvobojih s srbskim igralcem, zanjo je potreboval slabi dve uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.