Šport
16 ogledov

Hewittova vloga še nepotrjena

lleyton hewitt EPA
Avstralska teniška zveza še ni sprejela dokončne odločitve, ali bo nekdanji prvi teniški igralec sveta Lleyton Hewitt postal kapetan reprezentance za Davisov pokal.

Nekdanji prvi igralec sveta se bo upokojil v začetku prihodnjega leta, za zdaj pa še ni popolnoma jasno, ali bo prevzel vodenje domače reprezentance. Zveza se želi prej pogovoriti z Bernardom Tomicom, trenutno prvim Avstralcem, ki je imel v zadnjem času veliko težav.

Predsednik Avstralske teniške zveze je dejal, da so navezali stike s Tomicom, da bi "razčistili zadnje dogodke" pred polfinalom Davisovega pokala od 18. do 20. septembra, ko se bodo Avstralci pomerili z Veliko Britanijo.

bernard tomic | Avtor: EPA EPA
Dvaindvajsetletnega Tomica je 17. julija policija v Miamiju aretirala, ker se je s prijatelji preglasno zabaval. V začetku julija pa ga je zaradi žalitev na račun visokih funkcionarjev Avstralska teniška zveza izločila iz reprezentance, ko so Avstralci v četrtfinalu v domačem Darwinu gostili Kazahstan.

Gostitelji so sicer zaostajali z 0:2, nato pa so po zaslugi Hewitta, ki prvi dan ni igral, nato pa je bil uspešen tako v igri dvojic kot tudi zadnji dan prav v zadnjem dvoboju med posamezniki, dobili srečanje s 3:2. Dvakratni zmagovalec turnirjev za grand slam Hewitt, ki je trenutno šele 279. na svetovni lestvici, je po odprtem prvenstvu Avstralije prihodnje leto, kjer je leta 2005 izgubil v finalu, pred časom napovedal tekmovalno upokojitev.

Že januarja so Avstralci najavili, da bo Hewitt na mestu kapetana Davisovega pokala nasledil Pata Rafterja; njegov začasni naslednik je trenutno Wally Masur. Sedaj se je zveza odločila, da bo objavila razpis. Zanimanje za ta položaj sta že izrazila tudi Pat Cash in Paul McNamee.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.