Šport
5 ogledov

Hirvonenov popolni vikend

Mikko Hirvonen je na reliju Akropolis zmanjšal zastanek za Sebastienom Loebom.
1/16
Žurnal24 main
Zmagovalec grškega relija Akropolis je Mikko Hirvonen, ki je ob polomu Citroena zmanjšal zaostanek za vodilnim Sebastienom Loebom. "Čas ne bi mogel biti primernejši," je prepričan.
 
 

Vrnili smo se v igro, čas pa ne bi mogel biti primernejši.

Mikko Hirvonen

 
Zmagovalec sedme letošnje dirke svetovnega prvenstva v reliju je Finec Mikko Hirvonen (Ford). Na reliju Akropolis v Grčiji je za minuto in 12 sekund premagal Francoza Sebastiena Ogierja (Citroen), ki se je prvič v karieri povzpel na zmagovalni oder, uspeh Forda pa je s tretjim mestom dopolnil Hirvonenov rojak Jari-Matti Latvala (+ 1:45).

Za 28-letnega Hirvonena je to osma zmaga v SP, sicer pa prva letos. Dodatno težo ji daje še dejstvo, da je z njo Fincu uspelo nekoliko zmanjšati zaostanek za svetovnim prvakom Sebastienom Loebom. Ta je po spektakularni nesreči, v kateri je povsem uničil avto, a ostal nepoškodovan, reli zaključil že v soboto. Francoz v skupnem seštevku s 55 točkami ostaja vodilni, Hirvonen pa se mu je približal na sedem točk.

"Na začetku res ni kazalo dobro, a se je na koncu lepo izšlo. Popoln vikend," se je po končani zadnji hitrostni preizkušnji veselil Hirvonen. "Vozil sem pametno brez napak in težav- Pred tem relijem smo si želeli le končati brez problemov, izteklo pa se je odlično. Vrnili smo se v igro, čas pa ne bi mogel biti primernejši!" Z izkupičkom 18 točk za moštvo bolje kaže tudi v konstruktorskem seštevku, saj je Citroen ta konec tedna ostal brez točk. Nekaj HP za Loebovo nesrečo je zaradi trčenja v skalo in zlomljenega kolesa obstal tudi drugi Citroenov voznik Dani Sordo.

26. junija se začne naslednja preizkušnja svetovnega prvenstva, najboljše voznike pa bo gostila Poljska.

Reli Akropolis
1. Mikko Hirvonen 4:09:42,5

2. Sebastien Ogier +1:12,9
3. Jari-Matti Latvala +1:45,0
4. Federico Villagra +3:48,3
5. Conrad Rautenbach +3:59,8
6. Khalid Al Quassimi +7:04,3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.