Šport
14 ogledov

Hitri rafal Rangers prestrašil Panterje

kings rangers gaborik Reuters
New York Rangers so na obračunu vodilnih moštev atlantske divizije v predmestju Miamija premagali Florido Panthers (4:1). Po golih Carla Hagelina v prvi minuti in Brada Richardsa ter Michaela Del Zotta do konca prve tretjine so Rangerji vodili že s 3:0. Chicago Blackhawks doma odpravili Detroit Red Wings (3:2).

Chicago Blackhawks so na domačem ledu premagali Detroit Red Wings in zadržali prvo mesto na lestvici (3:2). Washington Capitals so ugnali Buffalo Sabres, ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin pa je dosegel dva gola (3:1). Nashville Predators so po kazenskih strelih premagali St. Louis (2:1), Ottawa Senators pa so v podaljšku strli odpor Calgary Flames (4:3). Najbolj prepričljivo zmago so dosegli New York Rangers, ki so v gosteh premagali Florido Panthers (4:1).

Hokejisti iz vetrovnega mesta so dosegli 24. zmago v sezoni, njihova zadnja žrtev pa so bili bližnji tekmeci iz Detroita. Zmagoviti gol je v začetku zadnje tretjine z močnim strelom z modre črte dosegel Brent Seabrook, med strelce pa sta se vpisala še Marian Hossa in Jonathan Toews, ki je uspešno izvedel kazenski strel. Za gostujočo zasedbo sta pred 22.166 gledalci v United Centru zadela Justin Abdelkader in Todd Bertuzzi.

Washington je na domačem igrišču ugnal Buffalo. Ruski zvezdnik Ovečkin je za domačo zasedbo dosegel dva gola, tretjega je prispeval Šved Nicklas Backstrom, za goste pa je zadel Nemec Jochen Hecht. Najbolj prepričljivo zmago so dosegli rangerji iz New Yorka, ki so v gosteh premagali Florido s 4:1. Za vodilno ekipo atlantske skupine so gole dosegli Carl Hagelin, Brad Richards, Michael Del Zotto in Brandon Dubinsky. Gostujoči švedski vratar Henrik Lundqvist je zbral 27 obramb, pri strelu Matta Bradleyja pa je bil nemočen.

Nashville je šele po izvajanju kazenskih strelov premagal St. Louis, odločilen gol pa je v peti seriji dosegel Martin Erat, medtem ko je Ottawa v podaljšku strla odpor Calgaryja. Zmagoviti gol je zabil 39-letni švedski veteran Daniel Alfredsson, ki je dosegel svoj jubilejni 400. gol na ledenih ploskvah NHL.

Liga NHL, rezultati:

Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 3:2
St. Louis Blues : Nashville Predators 1:2**
Washington Capitals : Buffalo Sabres 3:1
Florida Panthers : New York Rangers 1:4
Ottawa Senators : Calgary Flames 4:3*
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.