Šport
7 ogledov

Hitzer, Sikora in Björndalen

Odličen nastop Poljaka Žurnal24 main
V sibirskem Hanti Mansijsku sta biatlonski tekmi s skupinskim startom dobila Poljak Tomazs Sikora in Nemka Katrin Hitzer. Teja Gregorin in Dijana Ravnikar sta osvojili 16. in 27. mesto.
 

Hanti Mansijsk, skupinski start (M)

1. T. Sikora (POL) 41:20 (1)
2. D. Graf (NEM) +15,1 (2)
3. M. Slezinger (NEM) +15,1 (2)

Biatlonci in biatlonke so se pomerili na tekmi s skupinskim startom v Hanti Mansijsku . V ženski konkurenci je 21-letna Nemka Katrin Hitzer po sobotni premierni zmagi v svetovnem pokalu v nedeljo osvojila še drugo. Nemka je zmagala ob le dveh zgrešenih strelih in za 19 sekund prehitela rojakinjo Magdaleno Neuner , tretja pa je bila Rusinja Svetlana Slepcova , ki je morala trikrat v kazenski krog. Prve tri tekmovalke so bile v končnici tekme zelo osamljene, saj so v cilj prišle v razmiku dobre pol minute, vse ostale pa so zaostale dobro minuto in več.

 
 

Preveč sem se zapodila za Rusinjo in na tretje streljanje sem prišla popolnoma zadihana. Tam mi je preprosto zmanjkalo zraka in streli so šli mimo tarč.

Teja Gregorin

 
Do točk sta prišli tudi obe slovenski tekmovalki, ki sta uvrščeni med najboljših 30. na svetu. Teja Gregorin je bila 16., Dijana Ravnikar 27., obe pa sta višji uvrstitvi zapravili na strelišču. Gregorinova je na prvih dveh streljanjih zadela vse tarče in bila celo na tretjem mestu, nato pa je morala po prvem streljanju stoje štirikrat v kazenski krog, uvrstitev pa je z natančnim streljanjem popravila nato na koncu.

"Moj današnji tek je bil boljši in imela sem 15. tekaški čas. Le preveč sem se zapodila za Rusinjo in na tretje streljanje sem prišla popolnoma zadihana. Tam mi je preprosto zmanjkalo zraka in streli so šli mimo tarč. Rešila me je zadnja 'ničla', ki sem jo naredila. Zdaj mi je žal zaradi tistih strelov, ker bi bil lahko rezultat še bistveno boljši. Do konca sezone se bom trudila, da bi ostala med 20 najboljšimi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala,"
je dejala Gregorinova.


Hitzerjeva kljub mladosti premaguje precej bolj izkušene konkurentke. © Action Images

 
Tudi Ravnikarjeva je bila po treh streljanjih in dveh kazenskih krogih v boju za uvrstitev med najboljšo deseterico, ko pa je na zadnjem streljanju zgrešila trikrat, je močno nazadovala. "Zaradi mraza so me proti koncu tekme že bolele oči in morda gre temu pripisati tudi tri zgrešene strele na zadnjem streljanju. Žal me je to pomaknilo precej nazaj; malo se me tudi že loteva utrujenost in ta premor do četrtka in naslednjih tekem bom izkoristila za nabiranje moči pred finalnimi obračuni. Kar nekaj časa smo že od doma in zdržati bo treba še en teden. Že zdaj pa sem lahko zadovoljna z mojo najboljšo sezono doslej," je pojasnila Ravnikarjeva.

Zelo napeto je pred sklepnimi tremi tekmami v Oslu v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima Francozinja Sandrine Bailly (741 točk) zdaj le še točko prednosti pred Neunerjevo, Nemka Andrea Henkel na tretjem mestu pa zaostaja 14 točk.


Ole Einar Björndalen je že zmagovalec svetovnega pokala. © Action Images

 

 

Hanti Mansijsk, skupinski start (Ž)

1. K. Hitzer (NEM) 38:04,9 (2)
2. M. Neuner (NEM) +19,2 (5)
3. S. Slepcova (RUS) +33,3 (3)
16. T. Gregorin (SLO) +2:21,5 (4)
24. D. Ravnikar (SLO) +3:05,2 (5)

Štiriintridesetletnemu Norvežan Oleju Einarju Björndalnu je za skupno zmago na nedeljski tekmi, na kateri Slovenci nismo imeli svojega zastopstva, zadostovalo že šesto mesto. S končnim razpletom tokrat ni imel nič. Tekmo je namreč spet odločilo dobro streljanje. Z le enim zgrešenim strelom v 20 poskusih se je zmage veselil Poljak Tomasz Sikora , ki je že dan pred tem v zasledovanju zadel prav vseh 20 tarč in z 19. napredoval na drugo mesto. Po daljšem času so se stopničk spet veselili Nemci , saj je drugo mesto osvojil Daniel Graf , ki je v fotofinišu premagal tretjeuvrščenega Čeha Michala Šlesingra , oba pa sta se v kazenskem krogu zavrtela enkrat več od Poljaka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.