Šport
95 ogledov

HK Jesenice: Nikomur nismo grozili

acroni jesenice navijači arhiv Boštjan Tacol
Nikomur nismo grozili, sporočajo iz upravnega odbora Hokejskega kluba Acroni Jesenice, kjer načrtujejo povsem spremenjeno strategijo kluba.

Upravni odbor (UO) Hokejskega kluba Acroni Jesenice je v torek zavrnil namigovanja v javnosti, vezana na "posebno policijo", nadzor, ustrahovanje in podobno. Informacija je neresnična in celo zlonamerna ter škodoželjna, poudarjajo v vodstvu jeseniškega hokejskega kluba.

V klubu dodajajo, da so res odpovedali pogodbo trenerju Heikkiju Mälkiäju. Do tega je po njihovem prišlo izključno iz poslovnih razlogov, odločitev pa je bila sprejeta na ravni (za to pristojnega) upravnega odbora. Razlogi za to so bili številni, med drugim nekorekten odnos trenerja do igralcev ter neustrezna navodila igralcem v ključnih trenutkih. Zaradi tovrstnih nepravilnosti trenerja so se mnogi dobri igralci odločili za odhod v tujino, menijo v upravnem odboru jeseniškega kluba.

Oprli se bodo na domače fante

UO je na položaj Mälkiäja začasno imenoval Bojana Magazina, hkrati pa imenovanje že začrtuje novo strategijo kluba. "Zaradi trenutnih gospodarskih razmer smo odločeni sprejeti nekatere spremembe. Ključni del naše nove strategije je tako vrnitev h koreninam – HK Jesenice bodo v bodoče tvorili domači igralci, domač trener ter nasploh domača baza, ki ima izjemen potencial. Zelo verjetno bo to kratkoročno vplivalo na rezultate tako v ligi Ebel kot tudi v domačem prvenstvu, vendar verjamemo, da je dolgoročno to edina prava pot, ki ne bo pomenila samo obstoja kluba, pač pa tudi njegovo ponovno lastno identiteto," so sporočili iz gorenjskega kluba.

UO je že sprožil postopke za izredni občni zbor, kjer bodo izvolili novo vodstvo, v vmesnem času pa bo še naprej odgovorno opravljal delo, ki omogoča, da HK Acroni Jesenice stopi na novo pot, saj se je doslej po mnenju UO vedno iskalo zgolj rešitve za eno sezono, namesto da bi se posvetili trajnostnemu razvoju hokeja na Jesenicah. Rezultat vsega skupaj pa so bile neizpolnjene obljube in posledično dolgovi, ki so rasli po vsaki zamenjavi vodstva.

Petletni načrt razvoja hokeja na Jesenicah

UO, ki ima podporo občine Jesenice in župana Tomaža Toma Mencingerja, trenutno pripravlja petletni načrt razvoja hokeja na Jesenicah, ki ga bo začel izvajati takoj. Osnovni cilj je graditi jeseniški hokej na domačih igralcih, ki jih bo treba okrepiti samo z minimalnim številom tujih hokejistov. Tak način izbora ekipe se je izkazal kot pozitiven tudi v tej sezoni, menijo člani UO. Vsi pogoni in moštva bodo odslej podrejeni glavnemu trenerju prvega moštva, tako da bodo imele vse selekcije igralcev enoten cilj: prihod v prvo moštvo.

Finančni načrti kluba bodo narejeni na podlagi realnih možnosti, stare dolgove pa bo klub rešil s finančno reorganizacijo ter začel poslovati v okviru zmožnosti. V zadnjih dveh letih je k sodelovanju povabil ugledne pokrovitelje, s katerimi ima dolgoročne načrte in lepe možnosti za uspešno poslovanje kluba. Za novo sezono HK Acroni Jesenice predvideva skleniti dolgoročno pogodbo z domačim glavnim trenerjem, ki bo sprejel cilje UO kluba in s skupnimi močmi začel graditi zgodbo za naprej, so še sporočili iz jeseniškega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.