Šport
66 ogledov

HK Jesenice pred izbrisom: upniki brez denarja?

slovenija 02.03.13, Podmezakla, hokejska dvorana, sportna dvorana, Jesenice, obn Anže Petkovšek
Hokejski klub Jesenice je tik pred izbrisom iz registra športnih društev.

Na Jesenicah so že pred dnevi ustanovili hokejsko drsalno društvo, ki je formalni naslednik HK Jesenice, zastopa ga Anže Pogačar, visoko zadolženi HK Jesenice pa je pred izbrisom iz registra, danes poroča športni časnik Ekipa.

Predsednik in zakoniti zastopnik HK Jesenice Slavko Kanalec je 21. marca obvestil upravno enoto na Jesenicah o prenehanju delovanja kluba s 17. februarjem 2014. Glede na zakon o športnih društvih je sklep zbora članov pozval upnike, naj v 30 dneh od objave po prenehanju delovanja predložijo svoje terjatve do kluba, sicer bodo te po prenehanju delovanja zapadle.

Med upniki so po poročanju časnika tudi nekdanji hokejisti tega kluba, ki pa z izbrisom iz registra društev niso bili seznanjeni. Rok se tako izteče 21. aprila. Kot navaja Ekipa, sta zdaj možna dva scenarija.

Obvestila še niso dobili

Če v 30 dneh od objave UE Jesenice s svojimi terjatvami ne bo obvestil nihče od upnikov, bo HK Jesenice izbrisan iz registra društev, terjatve v višini več kot milijona evrov pa bodo zapadle. Če se bodo upniki javili pravočasno, se bo postopek izbrisa ustavil, UE Jesenice pa bo zadevo predala pristojnemu sodišču.

"Upravna enota Jesenice je dne 21. marca 2014 objavila poziv upnikom, ki imajo terjatve do društva Hokejski klub Jesenice, da lahko v roku 30 dni dneva od te objave (rok torej še ni potekel), o svojih terjatvah obvestijo našo upravno enoto. Do tega trenutka nismo na UE Jesenice prejeli še nobenega takega obvestila. Od tega, ali bomo dobili obvestilo oz. obvestila upnikov, je tudi odvisen nadaljnji potek postopka v zvezi z izbrisom društva iz registra," je sporočila načelnica UE Jesenice Alenka Burnik in dodala: "Dne 4. marca 2014 smo izdali odločbo o registraciji društva z imenom Hokejsko drsalno društvo Jesenice."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.