Šport
17 ogledov

Hladna vojna pripadla Američanom

1/15
Žurnal24 main
ZDA se prebile v polfinale svetovnega košarkarskega prvenstva v Turčiji, potem ko so z 89:79 ugnale moštvo Rusije. Tekmec v boju za finale bo Litva, ki je bila v svojem četrtfinalu boljša od Argentine.

Rusi so odlično začeli tekmo, ki bi jo lahko primerjali z nekdanjim političnim rivalstvom. Zelo dobro so zadevali trojke in v veliki meri presenetili Američane, ki so postali malce nervozni. Največ so ruski košarkarji vodili za pet točk, David Blatt pa je presenetil z adutom, mladim branilcem Dmitrijem Hvostovom. Pri ZDA je bil sijajen Kevin Durant, ki se je ustavil pri 33 točkah. Kalinko so Rusi plesali skoraj do odmora, kamor so ZDA odšle s petimi točkami prednosti.

Američani bodo igrali z zmagovalcem večerne tekme Litva – Argentina. Rusija pa je eden od možnih tekmecev Slovenije v boju za 5.–8. mesto. Slovenci se bodo v petek ob 17. uri pomerili s Španijo.

Srečanje pa se je prelomilo v tretji četrtini, ko se je Rusom ustavil met. Mučili so se v napadu, na njihove izgubljene žoge pa so neutrudno prežali Američani in jih dejavno pošiljali v protinapade. In šele ob koncu zadnje četrtine si je Mike  Krzyzewski malce oddahnil in svojega najbolj vročega moža poklical na klop. David Blatt lahko izbrancem očita 18 izgubljenih žog, ZDA so zato iz protinapadov dosegle več kot 20 točk. Američani so vodili že za 18, trmasti Rusi pa so igrali do konca in razliko zmanjšali na solidnih 10.

Svetovno košarkarsko prvenstvo, četrtfinale:

ZDA : Rusija 89:79 (70:56, 44:39, 25:25)
Durant 33, Billups 15; Bikov 17, Voroncevič 14

20.00: Litva – Argentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.